FC Lebbeke
Aalter Eendracht
Datum: 04/11/2007 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 10
Rapide verliest nu ook van Aalter
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide verliest nu ook van Aalter
Foto: © SC

In wat voor velen al als een match van de laatste kans werd gezien is Rapide ten onder gegaan tegen Eendracht Aalter. Naast de talrijke gekwetsten kon Guy Vermoesen nu ook geen beroep doen op sterkhouder Jeff De Visscher en dat scheelt een flinke slok op de borrel. Desondanks mag vervanger Peter Van Brempt terugblikken op een puike prestatie. Ook Siemen Verhaegen was toe aan zijn maidenmatch en, het mag gezegd, met brio. Laat ons hopen dat beide youngsters snel een nieuwe kans krijgen.
 
Rapide trok het eerst van leer maar de voorzet van Kevin Trienpont werd door niemand beroerd (4’). Steven De Croock knalde een voorzetkopbal naast (10’). Davy Baudewyn had beide vuisten nodig op een scherpe center van Rosenilton Torres (12’). Op vrijschop viseerde De Croock de winkelhaak. Tomas Suls hield zijn netten schoon (18’). Trienpont vond een attente Baudewyn op zijn weg (24’). Bart Poppe zag een voorzet voorlangs buitenlopen (26’). Het eerste schot tussen de palen was van de voet van Torres. Baudewyn ging goed plat (26’). Tommy Careel kopte een voorzet van Poppe over (29’). Aan de overzijde deed Lendert Putteman hetzelfde (34’).
 
Siemen Verhaegen ging door op een pass van Bart Verhulst maar verzuimde zelf af te drukken (47’). Koen Baetens moest doelman Suls bijstaan op een kopbal van Jens Danneels (51’). Pascal Smessaert zag zijn kopbal van de lijn gekeerd door Trienpont (51’). Na een klutsbal ging Suls onvervaard in de voeten van Danneels (56’). Rapide drukte de bezoekers achteruit. De vrijstaande Torres knalde van dichtbij onbegrijpelijk over (58’). Baudewyn haalde een hoekschop van Trienpont uit de winkelhaak (60’). Aalter koos voor de counter. De Croock schoof de bal door naar Jens Danneels en die trapte aan de eerste paal binnen (61’). Rapide probeerde de bakens te verzetten en dat opende perspectieven voor de bezoekers. Poppe zonderde Danneels alleen af voor doel maar hij viseerde de wolken (65’). Even later kregen we een replay maar nu was het Poppe die de voorzet van Danneels over poeierde (72’). Verhaegen vond Baudewyn op zijn weg (74’). Suls ging goed plat op een schot van de vrijgelaten Poppe (78’). Putteman kon een voorzet van Baetens net niet beroeren (79’). Jan Van der Jeugt zag Baetens vrijstaan maar deze knalde over (80’). De Croock mocht vrij draaien en keren. Zijn schot ging echter ruim over (84’). Baudewyn kon een loeier van Trienpont nog met de vingertoppen uit zijn doelvlak houden (84’). Danneels vlamde een nieuwe open kans onbesuisd over (90’). In de slotseconden had Suls nog een goede save nodig op een schot van Poppe.
 
Met slechts 6 treffers na 10 wedstrijden (en geen enkele in de voorbije 6 weken!) oogt de Lebbeekse toekomst er niet zo mooi uit. Enig lichtpunt in de duisternis is dat de terugkeer van Steff De Visscher binnen een 2-tal weken mag worden verwacht. Rapide zal deze stylist op het middenveld zeker goed kunnen gebruiken. Volgende week wacht een trip naar co-leider Eine en … in voetbal weet je nooit.
 
Rapide Lebbeke: Tomas Suls, Koen Baetens, Bart Verhulst, Peter Van Brempt (81’, Roel Van den Bergh), Steven Vereeken, Dimitri Dhondt, Siemen Verhaegen, Lendert Putteman, Rosenilton Torres, Nelio De Souza Santos (76’ Jan Van der Jeugt), Kevin Trienpont. Res: Michael Mannaerts, Koen Mathys
 
Eendracht Aalter: Davy Baudewyn, Peter De Poorter, Dimitri Van de Veire, Pascal Smessaert, Frederik Arnauw, Bart Poppe, Tommy Careel, Steven De Croock (84’ Thomas Arnauw), Jens Danneels, Kevin Baert, Jens Van den Broecke (74’ Hannes Sneppe). Res: Kevin Wullaert, Thomas De Baets
 
Doelpunten: 61’ Danneels 0-1
 
Gele kaarten: 17’ Van Brempt (RCL)