FC Lebbeke
Kruibeke J.Vl.
Datum: 25/11/2007 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 13
Rapide wint verdiend van Kruibeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide wint verdiend van Kruibeke
Foto: © SC

Eindelijk! Dat het verbeterende spel van de laatste weken eens een tweede seizoenszege moest opleveren zat er aan te komen. Zoals gebruikelijk moest trainer Vermoesen opnieuw sleutelen aan zijn ploeg. Dhondt en Vierbergen verlieten de gekwetstenboeg en mochten meteen opdraven. Verhulst zat een gele zondag uit.
 
Van bij de aftrap nam de thuisploeg het heft in handen. Met een verre pas bereikte Tim Vierbergen maatje Kevin Trienpont. De linkerwing vlamde de bal onder de lat maar Jurgen De Maayer had een knappe reactie in huis (3’). Aan de overzijde was Tomas Suls attent op een knal uit de 2de lijn van Johan Segers. Jonas Verhaegen trok op avontuur en bereikte Kevin Trienpont. Zijn voorzet was iets te hoog voor de overal opduikende Lendert Putteman. Het snelle Lebbeekse voorhoedekwartet liet de bezoekende verdediging alle kleuren van de regenboog zien. Kevin Trienpont borstelde een vrije trap over de muur in de winkelhaak en Jurgen De Maayer was kansloos (20’). Pieter Van de Manacker zag een knal gepareerd door Tomas Suls en Nico Van den Bossche viseerde het zijnet. Davy Van Moortel kon nipt onheil voorkomen op een raid van Tim Vierbergen. De thuisportier kon een schot van Noureddine Hamouch nog net in hoekschop werken (41’).
 
Onmiddellijk na de rust nam Ladi Kuye tevergeefs Tomas Suls op de korrel (50’). Kort voor het uur mocht Kevin Trienpont terug aanleggen bij een vrije trap. Dit keer knalde hij het leder laag over de grond in de verste hoek (57’). Bjorn Mallentjer vond Tomas Suls op zijn weg. Een schot van Siemen Verhaegen verdween voorlangs. Lendert Putteman, met snelle balwisselingen in bijna alle acties betrokken, dook alleen op voor de bezoekende goalie. Met een tip van de voet kon deze verder onheil voorkomen (66’). Koen Baetens trapte de hoekschop in het pak en met veel moeite werd deze van de lijn geveegd. Tim Vierbergen stuurde Lendert Putteman diep. De klaarkijkende Putteman schoof het leder perfect in de voeten van Siemen Verhaegen en de boeken mochten toe (70’). Toen de doorgebroken Vierbergen van de sokken werd gelopen ontliep de zwak leidende scheidsrechter Van der Linden alle verantwoordelijkheid (73’). Even later knalde Siemen Verhaegen een voorzet van Lendert Putteman op de voet van Jurgen De Maayer. De laatste actie was voor de bezoekers maar ook Ismail Ben Ayad geraakte niet voorbij Tomas Suls.
 
Zondag trekt Rapide naar Terjoden-Welle. Meteen een hernieuwd weerzien met doelman Thiery De Jonge en trainer Marc Willems, beiden ex-Rapiders. Kruibeke gaat op bezoek bij Sparta Ursel.
 
Rapide Lebbeke: Tomas Suls, Koen Baetens, Jonas Verhaegen, Steven Vereeken, Kevin Scheerlinckx, Dimitri Dhondt (52’ Sven Mergan), Tim Vierbergen (82’ Nelio De Souza Santos), Jeff De Visscher, Siemen Verhaegen (87’ Peter Van Brempt), Lendert Putteman, Kevin Trienpont. Res: Koen Mathys
 
JV Kruibeke: Jurgen De Maayer, Davy Van Moortel, Steven Verstraeten, Pieter Mussely (61’ Glenn Verhulst), Johan Segers, Ladi Kuye, Noureddine Hamouch (76’ Bilal Abou Allal), Pieter Van de Manacker, Ismail Ben Ayad, Nico Van den Bossche (61’ Ruben Kuppens), Bjorn Mallentjer. Res: Samir Amarouchi
 
Doelpunten: 20’ en 57’ Trienpont 1-0 en 2-0; 70’ Siemen Verhaegen 3-0
 
Gele kaarten: 24’ Vierbergen; 65’ Scheerlinckx (RCL)