Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 13
Lovendegem onderuit tegen Waarschoot
Gentil Dossche

Na een bijzonder povere wedstrijd nam Waarschoot de 3 punten mee uit Lovendegem, waarmee de ratjes vooral opportunistischer bleken dan geel-blauw.
Een vrij goed gevuld stadion in Lovendegem kreeg onmiddellijk vuurwerk te zien. Na zes minuten zette Wesley Van Audenaerde zich door. Hij legde mooi opzij naar Dhakouani die voor open doel kon binnentrappen. Waarschoot reageerde met een schot van Terry De Grande op De Paepe na tien minuten. Eén minuut later slaagde Dhakouani er in een bijna niet te halen voorzet van Moerman om te zetten in een betere voorzet. Baatout, na weken terug, kwam echter net te kort. En om het eerste kwartier af te sluiten plaatste Danneels een vrije trap net naast. In de 18e minuut kreeg Waarschoot een vrije trap.  De Buysser kon aan de tweede paal duikend vrij inkoppen. De thuisploeg moest lijdzaam toezien hoe Omo Monday drie minuten later een hoekschop ongehinderd mocht binnentikken. Lovendegem was duidelijk van slag want het slaagde er niet in om te reageren. Het was integendeel De Wispelaere die net te kort kwam om de 1-3 binnen te tikken. We noteerden nog twee kansen in de eerste helft. Kort voor het halfuur knalde Omo op De Paepe. Met de rust in zicht kon De Grande nog eens afdrukken maar de bal ging naast.
In een druilerige regen startte Lovendegem weer sterk. Amper enkele minuten na de koffie kwam de bal in de kluts aan de kleine backline. Van Audenaerde slaagde er in zijn vijfde seizoenstreffer over doelman Delaere in doel te lobben. Lovendegem probeerde nu de match naar de hand te zetten. Vier minuten later trapte Moerman een voorzet over en VandenBussche borstelde een vrije trap net naast. Het belangrijkste van het volgende kwartier waren de gele kaarten. De Buysser bij Waarschoot, Baatout en Dhakouani bij Lovendegem. Ook Omo liep op het einde van de match nog op een geel karton. Na 69 minuten dreigde Waarschoot nog eens met een schot van De Wispelaere dat net naast ging. Ook De Paepe moest nog eens plat op een scherpe voorzet van op de flank. Aan de overzijde haalde VandenBussche uit na een slecht afgeweerde vrije trap maar de bal zeilde naast. Waarschoot liep herhaaldelijk in de buitenspelval maar na 76 minuten glipten de bezoekers er door. Roeland Sucaet werd van op de flank bediend en die liet de thuisportier kansloos. Lovendegem probeerde nog te reageren maar veel dreiging kwam er niet. Een paar halve kansen leverden niets meer op zodat de bezoekers de volle buit meenamen.
Voor Lovendegem is er volgende week opnieuw een zespuntenmatch, met een uitwedstrijd bij SK Lebbeke.
KSK Lovendegem: Peter De Paepe, Joerie Plaetevoet, Wesley Van Audenaerde, Bram De Baets, Thomas Moerman, Carl VandenBussche, Walid Dhakouani, Souheil Baatout (90’ Tom Ponnet), Birgen Martens, Erik Cannoot (83’ Emrah Kalkan), Bjorn Sucaet.
KFAC Waarschoot: Marijn Delaere, Jurgen Van Duysen, Claus De Buysser, Pieter Danneels, Koen Sabbe, Monday Omo, Jonas Van Landeghem, Kevin De Wispelaere, Terry De Grande (70’ Theo Larbie), Kenneth Notte, Roeland Sucaet.
Doelpunten: 6’ Dhakouani 1-0; 18’ De Buysser 1-1; 21’ Omo 1-2; 48’ Van Audenaerde 2-2; 76’ R. Sucaet 2-3