Jong Lede
Berlare
Datum: 25/11/2007 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Gemeentelijke Sportterrein Lede
Berlare wint streekduel bij Jong Lede
Gentil Dossche
| 0 reacties
Berlare wint streekduel bij Jong Lede
Foto: © SC

Dit streektreffen heeft de vrij talrijk opgekomen toeschouwers te zelden de snijdende koude doen vergeten. Inzet en goede wil waren voldoende aanwezig, maar het aantal echte doelkansen lag aan de lage kant. Bij Lede was men na afloop van de partij niet echt gelukkig met een aantal scheidsrechterlijke beslissingen. Wij volgen hen voor de niet gefloten strafschopfase, diep in de eerste helft. 
De eerste helft kon voor de bezoekers niet beter beginnen. Robin Praet mocht schuin rechts voor doel aanleggen en diens rare schot stierf pardoes tegen de netten uit. Peter Heiremans reageerde nauwelijks. Jong Lede toog op zoek naar de gelijkmaker. Die drang leverde wel enkele mooie combinaties op, maar reëel doelgevaar viel er nauwelijks te noteren. Het was wachten tot de 39ste minuut, toen Verdonck na een schitterend nummer op doel schoot. Van Der Straeten was verslagen, maar gelukkig voor hem belandde het leder op de paal. Bij de hierop volgende scrimmage werd Brantegem door Vanderveken duidelijk neergetrokken, doch Vertenten reageerde niet. Droessaert kreeg wel geel onder de neus. Deze kaart zou later nare gevolgen hebben. Na een lang uitgesponnen aanval mikte Govaert over. Meteen het einde van een enigszins teleurstellende eerste periode.
 
De tweede helft gaf eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Berlare mocht nu met windvoordeel spelen, maar het drukte Lede helemaal niet weg. Weerom bleven echte doelkansen uit. Thuiscoach Droessaert reageerde en bracht met De Grauwe en De Coen nieuw bloed in. Vooral laatstgenoemde viel goed in, want er zat meer schwung in de plaatselijke acties. De Saedelaere knalde voorlangs en een dropschot van dezelfde speler ging maar net over. Van kortbij devieerde De Coen een vrije trap van Govaert over. Gaandeweg bleek Lede door zijn beste krachten te zitten. In de slotfase mikte Perez vanop afstand niet zo ver over. Noemenswaard is dat Vandersnickt en Braeckman vrij ernstig gekwetst afgevoerd werden en dat Droessaert een tweede geel karton onder de neus kreeg.
 
JONG LEDE: Heiremans, Heuvinck (79’ Polfliet), Heyndrickx, Dhondt, De Ridder, Droessaert, De Saedelaere, Bontinck (59’ De Coen), Brantegem, Govaert en Verdonck (59’ De Grauwe).
 
SK BERLARE: Van Der Straeten, Vastenavondt (72’ Braeckman)), Vermeir, Praet, Van De Sompel, Baert (59’ Vergucht), Van Den Bergh, Vandersnickt (76’ Perez), De Rechter, Lambrecht en Vanderveken.
 
Doelpunt: 2’ Praet 0-1
 
Gele kaarten: De Coen, Vastenavondt, Baert. Rode kaart: 81’ Droessaert (2x geel).