Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Gemeentelijk Stadion Vrasene
Vrasene verliest van leider Petegem
Gentil Dossche

Na de thriller van vorig weekend op SK Lebeke-Aalst is KFC Vrasene er niet in geslaagd punten te pakken tegen leider Petegem. Hoewel Vrasene zeker niet de mindere ploeg was, kende het geen geluk in de afwerking. Doelman Schaep pakte voor de tweede opeenvolgende wedstrijd de rode kaart, waarna Glenn Maes post moest vatten in doel.

De eerste kans was voor Vrasene, net voor het kwartier. Van Elst kon zich alleen doorzetten op de flank en Verbeke stond klaar binnen de 16 meter. Uiteindelijk zat doelman Deman er uitstekend tussen. Aan de overkant dreigde Bollé met een kopbal na corner maar de bal ging net naast. Op het kwartier kon Raaymakers uithalen met een laag hobbelend schot na vrije trap. Doelman Deman was bij de pinken. In de 41' haalde Verschuere vanop afstand uit op doel. Schaep kon wegwerken met de vuisten, maar Van Oost stond klaar om de rebound in het dak van het doel te trappen. Net voor de rust werd Verschuere, al dan niet in buitenspel, diepgestuurd. De uitgekomen Schaep werd verrast met een hoge bal en raakte die met de handen, zodat hij zich kon gaan douchen. Aangezien er geen doelman meer op de bank zat moest Glenn Maes postvatten onder de lat. Gelukkig was het snel rust, waarna hij een stoomcursus keepen kreeg.

Hoewel Vrasene in de tweede helft met 10 speelde was het de betere ploeg. In de 46' kon Andy Janssens de bal nog net meegrabbelen in de 16 meter. Deman ging uitstekend plat op het lage schot. In de 55' stuurde Yuruk Raaymakers diep, maar zijn schot spatte uiteen op de verste paal. In de 60' mocht Van Puyvelde zijn rentree maken na 2 jaar blessureleed, maar ook hij kon het tij niet meer keren. Het was uiteindelijk Petegem dat in de 86' via Van Oost de 0-2 eindcijfers op het bord zette.

Doelpunten: 41' en 86’ Van Oost 0-1 en 0-2.