Grembergen
Maldegem
Datum: 29/08/2009 18:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stadion Grembergen
Maldegem te sterk voor debutant Grembergen
Gentil Dossche
| 0 reacties
Maldegem te sterk voor debutant Grembergen
Foto: © SC

SK Grembergen is er niet in geslaagd in de allereerste wedstrijd ooit in 1ste Provinciale, meteen ook punten te sprokkelen. Maldegem had een lange studieronde nodig om de ban te breken, maar de zege kwam nadien niet meer in gevaar.

De thuisploeg begon heel fel aan de match. De diepgestuurde Mario Colman knalde echter onbesuisd naast (1’). De steeds op vinkenslag liggende Rieno Van Oost verscheen alleen voor Philip Govaert. De thuisportier gaf geen krimp (7’). Jeffrey Van Rie zag overhoeks een opening. Joris Michiels kon onheil voorkomen (23’). Kort na het halfuur lag Govaert in de weg op een schot van Van Rie. Grembergen hield de wedstrijd goed gesloten tot David Moreels door het midden David Van Kerschaver bereikte. De bezoekende spits kende geen genade (41’).

De tweede helft was pas op gang gekomen of Moreels vond Rieno Van Oost en de thuisploeg was uitgeteld. Even later moest Govaert een schot van klasbak Arne De Smet in 2 tijden onschadelijk maken. Aan de overzijde vlamde Pierre Bosteels een klutsbal voorlangs (55’). Van Oost liep zich vast op Govaert, terwijl Davy Cardon centimeters te kort kwam op een voorzet van Bosteels (65’). De Smet nam tevergeefs de thuisportier op de korrel. Ricky Begeyn was attent op een schot van Bosteels (73’). Stijn Quintelier poeierde een teruglegger over het bezoekende doel. Van Kerschaver kreeg onverwacht de bal toegespeeld maar stuitte op Govaert. Colman vond Begeyn op zijn weg. In de slotseconden bediende Van Rie de ingevallen Jens Van Hulle en die legde de eindstand vast.

Al bij al geen ontevreden gezichten bij de debuterende thuisploeg, terwijl de bezoekers deden waarvoor ze gekomen waren: de 3 punten meenemen.

Grembergen: Govaert, G. Ydens (7’ Baeyens), Windhey, Bosteels, Van der Stockt, Colman, R. Ydens (83’ Buyle), Michiels, Quintelier, Wuytack (48’ Audenaert), Cardon

Maldegem: Begeyn, Vyncke (63’ Hoste), Bulens, Moreels, Calsijn, Van Kerschaver, Van Landschoot (75’ Van Hulle), Cools, Van Oost (88’ Lippens), Van Rie, De Smet

Doelpunten: 41’ Van Kerschaver 0-1; 47’ Van Oost 0-2; 91’ Van Hulle 0-3

Kaarten: geen