Voorde SV
Ninove
Datum: 29/08/2009 18:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Frans Groeninckstadion
Voorde sluit Ninoofse derby winnend af
Gentil Dossche
| 0 reacties
Voorde sluit Ninoofse derby winnend af
Foto: © SC

VK Ninove hoopte minstens een puntje te kunnen meegraaien bij de buren na de terugkeer in 1ste provinciale. Scorend onvermogen en afgestrafte foutjes leverden Voorde de volle en verdiende buit op.

Zoals in vele wedstrijden ook hier een lange studieronde en enkele halve kansen. Toen Beerens in de rug werd geduwd klommen de bezoekers van op de stip op voorsprong via De Cooman. Voorde trok direct in de aanval en Goubert moest een poging van Asselman van de lijn halen. Delplace stuurde Evrard in de diepte en de bordjes hingen in evenwicht. Callebaut had een karpersprong in huis op een kopbal van Van De Pontseele. Even later kopte Moreels op de lat. De bezoekende goalie verkeek zich op een voorzet van Delplace en Asselman liet de kans niet liggen. Aan de overzijde pareerde De Jonge een knal van D’Haenens.

Tevergeefs trokken de bezoekers na de rust op zoek naar de gelijkmaker. Bij een misverstand tussen Beerens en Callebaut viel dan de definitieve beslissing. Leirens knalde mooi binnen. Met nog een kwartier voor de boeg tikte Nechelput een slecht weggewerkte hoekschop tegen de netten. Ninove probeerde nog een puntje uit de brand te slepen maar kende geen succes. Een afstandsschot van Timmermans schuurde de deklat.

SV Voorde: De Jonge, Moreels, Van Hecke, Van De Pontseele, Guillemaere, Leirens, Evrard, Delplace (92’ Stevens), Lammens, Asselman (76’ De Meyer) en Van Herreweghe.

VK Ninove: Callebaut, Boeykens, Van Belle, D’Haenens (73’ Perreman), De Raeve, Sonck, Beerens (70’ Steenhout), De Cooman, Nechelput, Noel-Dero (73’ Timmermans) en Goubert.

Doelpunten: 24’ De Cooman 0-1, 30’ Evrard 1-1, 45’ Asselman 2-1, 70’ Leirens 3-1 en 76’ Nechelput 3-2.

Gele kaarten: Moreels, Guillemaere en Beerens.