Kruibeke J.Vl.
Kemzeke
Datum: 30/08/2009 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stadion Kruibeke
Kruibeke stuurt Kemzeke puntenloos terug
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke stuurt Kemzeke puntenloos terug
Foto: © SC

Vorig seizoen eindigden beide wedstrijden op een gelijkspel en dus was de openingswedstrijd van dit seizoen direct een waardemeter. De collectieve sterkte en inzet van de thuisploeg haalden daarin de bovenhand.

Met ingebouwde voorzichtigheid aan beide kanten duurde het bijna een kwartier tot de eerste echte acties. Ladi Kuye brak door de bezoekende verdediging en Ward Vertonghen trapte de voorzet op Davy Peirsman. Kemzeke reageerde. Jurgen De Maayer moest attent zijn op een schot van Filip Joos. David Vleeschouwer ging goed plat bij een vrije trap van Mario Verbraeken. Aan de overzijde verlengde Mike Laureys een voorzet voorlangs. Seconden later deed Pieter Van de Manacker hem dat na. Vertonghen dwong Vleeschouwer tot een mooie parade. Aan het half uur gooide Tom De Wolf zich gepast in de baan bij een vlam van Timothy Van Laecke. Joos bediende Dimitri D’hondt en De Maayer tipte het leder vanonder de lat. In het zicht van de rust knalde Verbraeken tegen Peirsman.

Na de koffie zette Kruibeke een tandje bij. Steven Verstraeten stuurde Ward Vertonghen diep en die gaf Vleeschouwer het nakijken. De bezoekers kenden pech toen Van Laecke een hoekschop op de kruising poeierde. Verbraeken trok aan de mouw van Peirsman en scheidsrechter Van Gulck aarzelde niet. Strafschop en Verbraeken naar de kleedkamers. Joos oog in oog met De Maayer. De beresterke thuisgoalie ranselde het leder uit zijn doelvlak. Jong Vlaanderen kroop achteruit en speculeerde op de counter. Van de Manacker ging aan de haal, bediende perfect Ward Vertonghen en de match was gespeeld. Kemzeke kwam de opdoffer niet te boven en kreeg ei zo na nog een derde treffer te slikken. Vleeschouwer was paraat op een vrije trap van Verstraeten. Geen hattrick voor Vertonghen want zijn kopbal in de slotfase ging een metertje naast.

KJV Kruibeke: De Maayer, Verbraeken, Van Moortel, Verstraeten, Theunis, Kuye, Vertonghen, Van de Manacker (88’ Martens), De Wolf (85’ Noeninckx), Segers, Pieters (80’ Vierbergen)

Kl. Kemzeke: Vleeschouwer, Peirsman, Ruymbeke, Saman, Silverans (66’ Janssens), Buedts, Joos (66’ De Wilde), Laureys, Van Laecke, Van Hoyweghen, D’hondt

Doelpunten: 53’ en 68’ Vertonghen 1-0 en 2-0

 

Kaarten: geel: 51’ Joos, 57’ D’hondt, 75’ Segers, 83’ De Wolf. Rood: 60’ Verbraeken