Appelterre-Eichem
Terjoden-Welle
Datum: 25/10/2009 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stadion KE Appelterre-Eichem
Derbytopper Appelterre - Terjoden eindigt onbeslist
Gentil Dossche
| 0 reacties
Derbytopper Appelterre - Terjoden eindigt onbeslist
Foto: © SC

Als de schrik om te verliezen groter is dan de wil om te winnen, komt dit meestal ten koste van het spelpeil. In deze derby met de eerste plaats als inzet bleven vooral de toeschouwers op hun honger zitten.

Bijna een half uur dienden de toeschouwers te wachten om een eerste kans te zien. Bram Schiettecatte mikte nipt over het bezoekende doel. Even later ging Bart Evens zijn kans. Dit keer redde Glenn De Backer het schot. Ook een vlam van Gregory De Mol ging over.

Weinig verbetering na de rust met een strakke wind die iedereen parten speelde. Evens kopte een voorzet van Davy Standaert in de handen van De Backer. Niels Moock zette zich goed door maar mikte voorlangs. Na een corner van Standaert keerde De Backer het leder van op de doellijn. Jeroen Alexander leidde de volgende kans voor Appelterre in. Zijn pass bereikte Schiettecatte maar die kon niet afwerken. Terjoden-Welle prikte af en toe gevaarlijk tegen, onder andere via een schot van Yannick De Rouck in het zijnet. De laatste kans werd door Schiettecatte te zwak op De Backer getrapt.

Volgende week speelt SKTW in het sportpark opnieuw een derby, deze keer tegen de buren uit Bambrugge.  In de strijd om de periodetitel maakt Appelterre de verplaatsing naar Evergem.

KE Appelterre: Hélin, Standaert, Moulart, Alexander, Vandenbrande, Schiettecatte, Evens (85’ Louahrani), Vermeerschen, Van Herreweghe (70’ Van De Maele), De Glas, Kiekens

SK Terjoden-Welle: G. De Backer, De Paepe, Van Den Branden, De Meester, J. De Backer, Van Canegem (65’ Malfroid), Moock (63’ De Coen), De Mol (63’ De Roeck), De Swaef, De Rouck, Dooremont

Doelpunten: geen


Geel: Standaert, De Meester