Maldegem
Evergem-Center
Datum: 24/10/2009 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Maurice Dewaelestadion
Negen doelpunten in thriller Maldegem - Evergem
Gentil Dossche
| 0 reacties
Negen doelpunten in thriller Maldegem - Evergem
Foto: © SC

Veel volk, veel doelpunten, twee onechte hattricks, een lichtpanne en een zware blessure. Genoeg ingrediënten om van een echte thriller te spreken. Het geleverde voetbal was dan misschien niet echt hoogstaand, genieten deden we wel.

Beide ploegen kozen voor aanvallend voetbal en de bezoekers klommen als eerste op voorsprong. Sam Crispijn liet Ricky Begeyn al vrij vroeg geen kans. Maldegem ging op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er rond het halfuur. Rieno Van Oost dropte zijn 9de van het seizoen tegen de netten. Lang mocht de thuisploeg niet juichen want na een foutieve tussenkomst ging de bal op de stip. Sander Renson deed wat hij moest doen. Evergem terug op voorsprong maar dan in een dipje. Nick Verdegem kwam hard in botsing met ploegmaat Glenn Baert en moest worden afgevoerd. Achteraf bleek dat de onfortuinlijke bezoeker een hersenschudding, kaakbeenbreuk en wonde aan de kin had opgelopen. In de toegevoegde tijd door deze blessure glipte Rieno Van Oost opnieuw door de buitenspelval en de bordjes hingen gelijk.

Maldegem ging op zijn elan door en Arne De Smet rondde een collectieve aanval schitterend af. De lichtinstallatie gaf er de brui aan en het spel lag een goed kwartier stil. Toen alles terug normaal werd bracht Tom Van Britsom de stand in evenwicht. Een tiental minuten later kwamen de bezoekers weer aan de leiding met de 2de treffer van Sam Crispijn. Amper was er afgetrapt of Rieno Van Oost maakte zijn hattrick rond en de teams op gelijke hoogte. Sam Crispijn liet het niet aan zijn hart komen en ook hij zette een hattrick op het bord. De thuisploeg had geen weerwoord meer en enigszins tegen de verwachtingen in eindigde deze boeiende partij in winst voor Evergem. Over de eerste periodetitel mag titelfavoriet Maldegem meteen een kruis maken.

KSK Maldegem Begeyn, Vyncke (84' De Muynck), Bulens, Moreels, Calsijn, Van Kerschaver (46' Van Landschoot), Minnaert, Cools, Van Rie, Van Oost, De Smet.

KFC Evergem Baert, Blondeel, De Rho, Verdegem (39' Maes), Renson, Omo, Trienpont, Van den Berghe, Van Britsom, Carlier (82' De Guchteneire), Crispijn.

Doelpunten: 8' Crispijn 0-1; 30' Van Oost 1-1; 32' Renson 1-2; 45'+4' Van Oost 2-2; 48' De Smet 3-2; 59' Van Britsom 3-3; 71' Crispijn 3-4; 72' Van Oost 4-4; 76' Crispijn 4-5.

Gele kaarten: Van Britsom en Calsijn