Kruibeke J.Vl.
Meetjesland
Datum: 25/10/2009 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stadion Kruibeke
Kruibeke en Eeklo delen de punten
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke en Eeklo delen de punten
Foto: © SC

Wedstrijd die alle kanten uit kon en waarbij de neutrale toeschouwers zich goed konden vinden in de billijke puntendeling. Eeklo had het meeste balbezit maar de betere kansen waren voor Kruibeke.

Eeklo nam het direct het initiatief maar de eerste kans was voor de thuisploeg. Pieter Van de Manacker vlamde een voorzet van Ladi Kuyé op Bjorn Van Avermaet. Even na het kwartier moest Jurgen De Maayer zich reppen om een dropschot van Sam Van Moorhem van onder de lat te halen. Van de Manacker draaide een vrije trap centimeters naast de paal. Aan het halfuur moest De Maayer plat op een knal van Diego Van Wingen. Aan de overzijde had Van Avermaet zijn handen vol aan een volley van Kuyé. Even later verlengde Johan Segers een voorzet in de handen van de bezoekende portier. Op slag van rust omspeelde Kuyé doelman Van Avermaet. De wegglijdende Ward Vertonghen kreeg de bal niet tussen de palen.

De koffie was amper verteerd of Jochen De Palmenaer kopte een voorzet bovenop de deklat. Kuyé stuurde Mario Verbraeken diep. Van Avermaet redde met de voet. Glenn De Ham katapulteerde een afvallende bal onbesuisd naast. Bij een verre uittrap verscheen Jaon Avoki alleen voor De Maayer en de bezoekers mochten juichen. Kruibeke reageerde direct met een knal van Vertonghen. Van Avermaet kon met de vingertoppen redden. Seconden later was Verbraeken onvoldoende koelbloedig om een vrijschop in doel te deponeren. Van Avermaet ging in de fout op Vertonghen en de bal op de stip. Van de Manacker nam zijn verantwoordelijkheid maar Van Avermaet ranselde het leder uit de benedenhoek. Didier Lenjou bediende Ward Vertonghen en die speelde de bezoekers op een hoopje. Kruibeke kreeg wat het verdiende. Eeklo wou echter meer en De Maayer moest een schot van De Palmenaer met de voeten wegwerken. Avoki knalde een afvaller van dichtbij naast. Kuyé geraakte niet voorbij de voeten van de bezoekende goalie. Aan de overzijde zoefde een knal van De Ham over de lat. Tussen twee verdedigers in kopte Vertonghen een voorzet van Lenjou nipt naast. In de slotseconden trapte Verbraeken een voorzet staalhard over.

KJV Kruibeke: De Maayer, Verbraeken, Noeninckx, Verstraeten, Theunis, Kuye, Vertonghen, Van de Manacker, Deckers (76’ Claessens), Lenjou, Segers

KFC Eeklo: Van Avermaet, Van de Voorde, Piessens, Gueye, Schotte (76’ De Cock), De Maesschalck, Van Moorhem (85’ Buysse), Van Wingen, Avoki, De Ham, De Palmenaer

Doelpunten: 56’ Avoki 0-1; 64’ Vertonghen 1-1

Gele kaarten: 11’ Theunis; 24’ Lenjou; 33’ Schotte; 63’ Van Avermaet