Eendracht Zele
KFC Merelbeke
Datum: 16/10/2011 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 7
Zele beslecht toptreffen tegen Merelbeke in het slot
Gentil Dossche
| 0 reacties
Zele beslecht toptreffen tegen Merelbeke in het slot
Foto: © SC

Na een adembenemend slot heeft leider Zele de drie punten in eigen huis kunnen houden al zag het er lange tijd anders uit. Een erg gesloten spelend Merelbeke nam voorsprong met een Pele-doelpunt maar moest toch buigen.

Merelbeke startte snel en Bart De Brouwer moest direct plat op een knal van Jeffrey Van Rie (3’). Zele reageerde en de opdrijvende Michael Michels verraste de statische bezoekende defensie met een schuiver (9’). Merelbeke bleef erg gesloten spelen en Zele liep zich vast. Kort voor het halfuur had Jasper Van Kerckhove een knappe save nodig op een vlam van Bavo De Witte richting winkelhaak. Bij een scherpe voorzet van Jamal Charifi moest de bezoekende portier met beide vuisten tussenkomen (29’). Een schot in de draai van Jaimy De Visser ging naast (42’). Op slag van rust was Van Kerckhove attent op een knal van Hamza Amazou.

De koffie was amper verteerd of Van Kerckhove moest een schot van Amazou met een beenveeg redden. Libero Davy De Maertelaere kwam uit zijn egelstelling en zette een collectieve aanval op die via meerdere stations door Matthias Van Peteghem tegen de netten werd verlengd (54’). Zele was aangeslagen en slaakte een zucht van verlichting toen een verre lobbal van Davy Joye bovenop de deklat viel (63’). Herkansing dacht Joye even later en van op eigen helft poeierde hij de bal over De Brouwer en onder de lat binnen (65’). De thuisploeg was nu helemaal het noorden kwijt. Gelukkig voor hen was de thuisportier bij de les toen Van Rie alleen voor hem opdook (66’). Een paar minuten later trapte de vrijgelaten Van Rie een nieuwe kans naast. Zele schoot wakker en Amazou knalde nipt naast (73’). Bij een weggewerkte hoekschop ging de thuisdefensie helemaal in de fout en 3 bezoekers trokken vrij af op doel. Van Rie kreeg de eer af te werken maar De Brouwer gooide zich in de baan van het schot (79’). Matthias Van Damme dribbelde zich vast in de carré en dat brak zuur op. Tofik El Mousati had een knappe kruisbal in huis richting Amazou. Controleren met de borst en keihard binnenknallen en alles was te herdoen (81’). Zele gooide zich op de hapklare brok maar Michels kopte een voorzet van Niels Salembier rakelings over (83’). Kort voor affluiten viel dan het verdict. De Witte vond het hoofd van Ahmet Turk en die deed het stadion ontploffen.

Volgende zaterdag gaat Zele op bezoek bij Aalter. Merelbeke is zondag gastheer voor Rapide Lebbeke.

Eendracht Zele: De Brouwer, Hallaert, El Mousati, Van Acker, De Witte, Michels, Solis Sanchez (60’ Fierens), Pirelli (69’ Salembier), Amazou, Charifi (68’ Turk), De Visser.

FC Merelbeke: Van Kerckhove, De Maertelaere, Baetens (46’ Daneels), Elewaut, Joye, Van Peteghem, Van Rie, Erdogan, Van Damme, Decraene (85’ De Rudder), De Schrijver.

Doelpunten:8’ Michels 1-0; 54’ Van Peteghem 1-1; 65’ Joye 1-2; 81’ Amazou 2-2; 89’ Turk 3-2

Kaarten: geen