Svelta Melsele
Geraardsbergen SV
Datum: 15/10/2011 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 7
Eerste nederlaag Melsele tegen Geraardsbergen
Gentil Dossche
| 0 reacties
Eerste nederlaag Melsele tegen Geraardsbergen
Foto: © SC

Ondanks de vele toeschouwers heeft Svelta Melsele de inwijding van zijn nieuwe terrein in mineur ingezet. Nog voor het halfuur zorgde Geraardsbergen voor een dubbele voorsprong en de bezoekers namen verdiend de punten mee.

Nadat een schot van Merckaert te hoog ging zette Schiettecatte de thuisverdediging in de wind en Dieter Vermeulen devieerde de bal in eigen doel (11’). Aan de overzijde gaf Wittenberg geen krimp bij een kopbal van Baert. Met een heerlijk omhaal verdubbelde Schiettecatte de bezoekende voorsprong (25’).  Melsele reageerde via Geeraerts maar die vond geen afspeelpunt en besloot zelf te zwak (32’). Bij een hoekschop kon Pruyt de kopbal van Baert nog op de lijn keren (39’). Wittenberg bleef attent op een verre knal van De Maeyer.

Melsele kwam het snelste uit de kleedkamers en de bezoekende goalie had een parade nodig bij een poging van Baert (48’). Toen Geeraerts kon doorspelen naar Baert lag de aansluitingstreffer in de netten (55’). Een wanhoopspoging van Van den Nieuwenbriel viel nog net onder de lat maar Wittenberg redde in extremis (61’). Geraardsbergen drukte even door en Schiettecatte kopte terug een dubbele voorsprong op het bord na hoekschop (73’). Melsele bleef op zoek gaan naar de aansluiting maar D. Vermeulen knalde op de paal. In het slot moest Vanhaecht een bezoekende poging van de lijn vegen. In blessuretijd kopte de ingevallen de Durpel op de paal.

Volgende zondag gaat Melsele op bezoek bij Zelzate en is Geraardsbergen gastheer voor Appelterre.

Svelta Melsele: Somers, Liessens, F. Vermeulen, D. Vermeulen, De Maeyer, Peirsman (75’ De Moor), Smet (57’ Kersschot), Van Den Nieuwenbriel, Baert, Geeraerts, Brokken (46’ Vanhaecht).

SV Geraardsbergen: Wittenberg, Pruyt, De Vuyst (89’ De Couvreur), De Wannemaeker, Standaert, Van Slembroeck, Merckaert (89’ Van der Linden), Machtelinckx, Schiettecatte (75’ De Durpel), Van der Beck, Heereman.

Doelpunten: 11’ D. Vermeulen 0-1 (o.g.); 25’ Schiettecatte 0-2; 55’ Baert 1-2; 73’ Schiettecatte 1-3

Kaarten: Geel: De Maeyer; Vanhaecht; De Durpel