RFC Wetteren
KSV Sottegem
Datum: 16/10/2011 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 7
RC Wetteren geeft SV Sottegem geen kans
Gentil Dossche
| 0 reacties
RC Wetteren geeft SV Sottegem geen kans
Foto: © SC

Een goed voetballend RC Wetteren-Kwatrecht heeft brandhout gemaakt van een tegenvallend Zottegem. Voor Wetteren meteen de 2de thuiszege op rij, terwijl Zottegem met slechts 1 puntje troosteloos laatste blijft.

De bezoekers kregen de eerste kans maar Makonga-Tara kopte een vrijschop naast (6’). Vergucht knalde in de muur en deed dat nadien nog eens over. Aan het kwartier likte een voorzetschot van Melckebeke de deklat. Wetteren miste kansen bij de vleet. Een vrije trap van Vergucht pal op Balcaen en Haentjens die lusteloos naast trapte waren tekenend. Kort na het halfuur was niemand tijdig aanwezig om een voorzet van Vergucht binnen te tikken. Met nog enkele minuten op de klok zette Doran Mertens zich knap door op de flank en Fabio Vergucht knalde de teruglegger staalhard binnen. Op slag van rust kreeg Haentjens de kans om de score uit te diepen maar miste.

Ook na de koffie was de eerste kans voor de bezoekers maar noch Lennart Mertens, noch Vleminckx konden afwerken. Wetteren nam de match nu volledig in handen met kansen voor Troch, in de draai net naast en een loeier van Vergucht die nog in hoekschop werd geduwd. Haentjens werkte een mooie dribbelreeks iets te zwak af. Vergucht zonderde Hoorens af die doorspeelde naar Robby Van Durme en die verzilverde de assist (57’). Vermeerschen zette de bezoekende defensie in de kou en bood Jonas Haentjens een doelpunt op een schoteltje (64’). Een paar minuten later dribbelde Haentjens zich mooi vrij en liet Vergucht zijn tweede van de dag binnenschuiven. Ei zo na lukte Doran Mertens de forfaitscore en ook M. Verhoeven miste net de goede richting. Vergucht, Haentjens en Janssens gaven Balcaen de kans zich van zijn beste kant te tonen. Ook toen Vergucht alleen voor de bezoekende portier opdook liet deze zich net niet omspelen. Kort voor affluiten viel een verre knal van Vleminckx via de doelpaal achter de rug van De Smet binnen.

RRC Wetteren-Kwatrecht:  De Smet, Van Durme, Vermeerschen, F. Verhoeven (65’ M. Verhoeven), Van De Sompel, Troch, Haentjens, Gijsbrecht, D. Mertens (80’ De Veirman), Vergucht, Hoorens (60’ Janssens).

  

KSV Sottegem :Balcaen, Browaeys, Spranghers, De Middeleer, Ruysschaert, Danneels, Melckebeke, Porrez, Schuddinck (46’ Vleminckx), L. Mertens, Makonga-Tara (85’ El Gouch)

Doelpunten: 40’ Vergucht 1-0; 57’  Van Durme 2-0; 64’ Haentjens 3-0; 70’ Vergucht 4-0; 86’ Vleminckx 4-1

Kaarten: geel: Troch, Schuddinck