Datum: 18/04/2010 16:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Jan Breydel
Anderlecht danst in Jan Breydelstadion
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Anderlecht danst in Jan Breydelstadion
Foto: © SC

Anderlecht mag de champagne ontkurken. Paars-wit verzekerde zich op het veld van Club Brugge van zijn 30ste landstitel. Jelle Van Damme en Matias Suarez lieten de paars-witte fans dansen en dompelden Jan Breydel in een diepe rouw.

Anderlecht kon zijn dertigste landskroon in de Belgische voetbalgeschiedenis opluisteren met een titelfeest op het veld van de grote concurrent. Bij Club Brugge wilden ze dat scenario absoluut vermijden en dat zorgde voor zenuwen aan beide zijden. Goed voetbal bleef achterwege, slordige cominaties, irritaties en kleine foutjes haalden de bovenhand.

Schaars doelgevaar

Club Brugge, met Peter Van der Heyden centraal voor de verdediging in plaats van de geschorste Vadis, hield Mbark Boussoufa uit de wedstrijd. De thuisploeg kon het overwicht echter niet omzetten in vloeiende aanvallen en doelrijpe kansen. Ronald Vargas trapte de twee beste pogingen voor rust net naast de kooi van Silvio Proto.

De bezoekers uit Brussel loerden op de tegenaanval. Na acht minuten werd een foutje van Antolin Alcaraz Club bijna fataal. Romelu Lukaku en Matias Suarez  speelden het slecht uit. Net voor het halfuur was paars-wit wel succesvol. Suarez zette kinderlijk in de wind en bracht voor. Ivan Perisic had alleen oog voor de bal en liet een aanvallend ingestelde Jelle Van Damme, die de counter zelf had gelanceerd, aan de tweede paal volledig vrij intikken.

Van Damme gaf de Bruggelingen net na rust bijna de doodsteek, maar zijn kopbal strandde op de lat. Lukaku scoorde wel, maar zijn doelpunt werd afgekeurd voor voorafgaand buitenspel van Suarez. De inbreng van Wesley Sonck en Joseph Akpala voor Dorge Kouemaha en Ronald Vargas bracht Club Brugge weinig slagkracht bij.

Argentijnse doodsteek

Suarez bezorgde de meegreisde fans enkele minuten voor tijd toch de zekerheid over de 30e titel. De aanvaller ronde een Argentijnse actie met Lucas Biglia beheerst af voorbij Stijnen. Het bezoekersvak ging aan het feesten, de rest van het Jan Breydelstadion liep leeg. De aansluitingstreffer van Wesley Sonck kwam te laat. Club Brugge mag echter de schouders niet laten hangen en moet nog knokken om de tweede plaats te veroveren. Voor Anderlecht wachten vier galawedstijden. (AN)

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Stijnen Stijn 90' -
Hoefkens Carl 90' -
Klukowski Michaël 90' -
Alcaraz Antolin   90' -
Simaeys Jeroen 90' -
Van Der Heyden Peter 90' -
Blondel Jonathan   90' -
Perisic Ivan 90' -
Vargas Ronald 63' -
Dirar Nabil   90' -
Kouemaha Dorge   63' -
  Bank G Beoordeel
Akpala Joseph 27' -
Sonck Wesley 27' -

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' -
Deschacht Olivier 90' -
Juhasz Roland 90' -
Gillet Guillaume 90' -
Mazuch Ondrej 90' -
Van Damme Jelle 83' -
Biglia Lucas A 90' -
Sare Bakary   90' -
Boussoufa Mbark 90' -
Suarez MatíasA 90' -
Lukaku Romelu 76' -
  Bank G Beoordeel
Kouyate Cheikhou 7'  
Chatelle Thomas 14' -
Herbeleef Club Brugge - Anderlecht

Vooraf