Anderlecht gaat in Brugge op zoek naar derde ster

Steurbaut Kersten
| 110 reacties
Anderlecht gaat in Brugge op zoek naar derde ster
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht staat mogelijk voor een historische dag. Paars-wit kan op het veld van rivaal Club Brugge zijn 30ste titel vieren. Slechts 7 teams in Europa hebben de kaap van de 30 landskronen gerond. U kan de wedstrijd LIVE volgen op Voetbalkrant.com.

Bij een nieuwe titel mag Anderlecht een derde sterretje bijprikken boven het logo. “Die drie sterren op ons shirt zou mij extra fier maken”, zegt manager Herman Van Holsbeeck in HNB. “Het zal voor Anderlecht een ongelofelijke eer zijn om deel uit te maken van dat selecte groepje met drie kampioenssterren.”

Een titelfeest op het veld van de concurrent kan de kampioenenviering nog wat extra glans geven. “Eerlijk, mij kan het niet schelen waar we kampioen spelen. Zolang we maar de titel pakken.” 

“Als speler zou ik natuurlijk liever in ons eigen stadion kampioen worden, maar voor de fans zou een titelfeest in Brugge des te zoeter smaken. Dat willen wij onze supporters wel gunnen. We gaan er in Brugge helemaal voor gaan.”

U kan de wedstrijd hier LIVE volgen.

De zeven clubs met minstens 30 titels:

1. Glasgow Rangers (Schotland) 52 titels
2. Celtic Glasgow (Schotland) 42 titels
3. Olympiakos (Griekenland) 37 titels
4. Benfica (Portugal) 34 titels
5. Rapid Wien (Oostenrijk) 32 titels
6. Real Madrid (Spanje) 31 titels
7. CSKA Sofia (Bulgarije) 31 titels

Noot: Bayern München (21 titels) pronkt met vier sterretjes. In Duitsland geldt er echter een andere afspraak: 1 ster bij 3 titels, 2 bij 5, 3 bij 10 en 4 bij 20.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties