stvSTVV
kvkKV Kortrijk
1-0
Datum: 17/04/2010 20:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stayen
STVV stap dichter bij Europa na glansloze zege
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
STVV stap dichter bij Europa na glansloze zege
Foto: © SC

Sint-Truiden zet AA Gent onder druk. De Truienaars komen na een nipte zege tegen KV Kortrijk (1-0) naast de Buffalo’s, die morgen nog in actie komen. Dat het een driepunter zonder glans was, zal Guido Brepoels worst wezen.

Sint-Truiden en KV Kortrijk begonnen verschroeiend aan de wedstrijd met kansen aan beide kanten. Een kopbal van Ibrahim Sidibe strandde op de lat en aan de andere kant redde Simon Mignolet de meubelen op een schot van Salah Bakour. De jonge doelman kwam ook een keer goed weg toen hij het leer wou wegtrappen en de bal via het gezicht van Vincent Euvrard bijna in eigen doel belandde.

Terugval

De flitsende openingsfase kreeg echter geen vervolg. Het voetbal werd flets, de kansen schaars. Sven Kums testte nog een keer de vuisten van Mignolet, maar het was Ludovic Buysens die net voorbij het halfuur de score opende. De rijzige verdediger kopte aan de tweede paal een hoekschop van Nils Schouterden, verlengd door Denis Odoi, via Glenn Verbauwhede tegen de netten.

De tweede helft had zo mogelijk nog minder om het lijf. De verrassingen van play-off 1 toonden beiden een gebrek aan frisheid. Kortrijk slaagde er niet in om de Truiense defensie te ontwrichten en STVV loerde op de de snelle tegenstoot, maar speelde te slordig om te dreigen. Een kopbal van Sidibe op Verbauwhede was lange tijd het enige wapenfeit na rust.

Sint-Truiden kreeg in de slotfase de ruimte en de kansen om de zege veilig te stellen, maar de Truienaars speelden met hun geluk. Giel Deferm en de ingevallen Hervé Onana stormden met twee richting Verbauwhede, toch slaagden ze er nog in om de 2-0 te laten liggen.

Europa

Dankzij de drie punten deelt STVV minstens tot morgenavond kwart voor acht de derde plaats met AA Gent. De vierde plaats, goed voor een finalewedstrijd voor een Europees ticket, is zo goed als binnen voor de Kanaries. (AN)

Opstellingen

STVV STVV

  Speler G Beoordeel
Mignolet Simon   90' -
Mennes Wim 90' -
Euvrard Vincent 90' -
Cantaluppi Mario 90' -
Buysens Ludovic 90' -
Odoi Denis 90' -
Siani Sébastien 82' -
Wilmet Jonathan 90' -
Schouterden Nils 60' -
Sidibé Ibrahima 90' -
Deferm Giel   90' -
  Bank G Beoordeel
Wagemakers Marc -  
Onana Hervé Ndjana 8'  
Chimedza Cephas 30' -

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Verbauwhede Glenn 90' -
Vandenbroeck David 90' -
Belhocine Karim 90' -
Kums Sven 63' -
Ibou Sawaneh 90' -
De Beule Davy 90' -
Bakour Salah   45' -
Capon Brecht 90' -
Vrancken Wouter 90' -
Benteke Christian 90' -
Ciman Laurent 90' -
  Bank G Beoordeel
Benko Leon   27' -
Messoudi Mohamed 45' -
Herbeleef STVV - KV Kortrijk