De supporters zijn vast van plan een feestje te bouwen. Nzolo moest zelfs even wachten tot de rook was opgetrokken van de grasmat.

Goal
Doelpunt van Mehdi Carcela (Daniel Opare)

4
Carcela met snelle openingsgoal!
Carcela scoorde met een prachtige goal in de winkelhaak het openingsdoelpunt voor de Rouches.
6
Standard dus net als donderdag heel snel op voorsprong, Sclessin ontploft helemaal nu!
15
 Gele kaart voor Derrick Tshimanga
trok Ezekiel neer
16
Ciman met de vrije trap die op een Genk-speler afwijkt. Ciman zag handspel maar ref nzolo niet, doospelen dus...
21
Ook Anderlecht staat 1-0 voor en blijft dus helemaal op titelkoers.
22
Buffel met een pegel richting Kawashima maar de bal verdwijnt in de tribunes.
25
Vainqueur wordt gehaakt door Mboyo maar Nzolo laat doorspelen.
27
Aan de overzijde loopt diezelfde Mboyo zich vast aan de achterlijn.
29
Carcela probeerde Mpoku te bereiken maar de pass was iets te hard.
37
Mboyo profiteert van een foutje van De Sart maar hij wordt uiteindelijk gestopt door Van Damme die zich behoorlijk boos maakt op de jonge De Sart.
39
Ezekiel bijna met de 2-0
Aan de overzijde was Ezekiel dicht bij de 2-0.
15:15
Ezekiel blijft op wonderbaarlijke wijze recht in de zestien maar krijgt de bal net niet tot bij Carcela.
15:20
Standard gaat rusten met 1-0 voorsprong
Anele bijna met een own-goal op slag van rust. Maar we sluiten de eerste helft af met een 1-0 voorsprong voor de Rouches.

Scheidsrechter
Rust
Standard - Racing Genk: 1-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Kan Standard de voorsprong aanhouden en verandert er nog iets in Anderlecht? De twee vragen die iedereen hier in Luik zich stelt.
50
Opare, die vandaag aankondigde dat hij Standard verlaat, versierde bijna een penalty voor z'n ploeg maar de Nzolo legde de bal er terecht een halve meter buiten.
52
Koteles redt vrijschop Carcela van de lijn
Carcela achter de bal, Koteles redt van de lijn
53
Even later zou de genkse goalie met het been de thuisploeg van de 2-0 houden.
54
Vervangen Siebe Schrijvers
Ingevallen Sekou Cissé

57
Opare met een knappe poging richting eerste paal maar Koteles laat zich niet verrassen.
59
En Sclessin ontploft want in Anderlecht heeft Lokeren gelijk gemaakt...
62
Standard domineert de match
Ze geloven er hier nog volop in, terwijl 'Komaan Lokeren' door Sclessin galmt.

69
Batshuayi infiltreert maar wordt over de achterlijn gedwongen door de Genkse verdediging.
72
Vossen met een zeldzame kans voor Genk in deze tweede helft. Zijn schuiver is echter veel te zwak om Kawashima te bedreigen.
75
Kawashima gaat compleet naast de bal maar Genk kan niet profiteren.
77
De wedstrijd is wat stilgevallen net als de supporters, die nu ook vernamen dat Anderlecht opnieuw voor staat.
80
Batshuayi krijgt heel Standard over zich heen nadat hij zich veel te egoistisch vastliep tussen twee man terwijl Ezekiel helemaal vrijstond op rechts...
82
Ezekiel kapt zich knap vrij maar besluit uiteindelijk van erg dichtbij op Koteles.
84
Fut is uit de match, maar Standard blijft de gevaarlijkste ploeg
87
Batshuayi krijgt publiek over zich
Mboyo was heel dicht bij de gelijkmaker voor Genk maar besloot op Kawashima terwijl Batshuayi alweer in ongenade valt bij het publiek voor z'n te egoistische spel.
90
 Gele kaart voor Thomas Buffel

90+1
Vervangen Mehdi Carcela
Ingevallen Ronnie Stam

90+2
Standard deed wat het moest doen en won thuis van Genk. Het mirakel is echter niet geschied voor de Rouches, Anderlecht won ook vanmiddag en is dus de kampioen 2013-2014.