Reactie Mpoku nuchter: "Ons seizoen was wat het was"

Tamara Vereecken
| 13 reacties
Mpoku nuchter: "Ons seizoen was wat het was"
Foto: © Photonews.be

Paul-Jose Mpoku stond er met een dubbel gevoel bij gisteren op Sclessin. Tevreden over de wedstrijd en de tweede plaats, maar dat kon het wrange gevoel van de titel missen toch niet wegspoelen. Al blikte Mpoku toch al even vooruit naar wat de komende maanden zullen brengen.

Standard deed wat het moest doen zondag, winnen tegen Genk. “We begonnen goed en gaven weinig weg, ik moet zeker de defensie feliciteren. Wij hebben onze job gedaan vandaag. We hebben de titel vandaag niet verspeeld, dat hebben we veel eerder laten liggen en een verklaring is daar niet echt voor,” was Mpoku eerlijk.

Wat zei de trainer na de match in de kleedkamer? “Hij heeft ons gefeliciteerd met het seizoen want uiteindelijk hebben we heel sterk gepresteerd. Nu moeten we afwachten wat er deze zomer allemaal gebeurt.” Jij blijft in elk geval? “Ja. Je weet nooit wat er gebeurt maar normaal blijf ik. Mijn doel nu is bij Standard blijven en een sterk seizoen draaien.”

Ben er zeker van dat we ver kunnen geraken in CL

Een sterk seizoen voor Standard inderdaad, maar de ontgoocheling om het niet halen van de titel blijft ongetwijfeld groot. “Op dit moment zijn we niet tevreden met die tweede plaats, maar ons seizoen was wat het was, dus ja…” zuchtte Mpoku. “Het is jammer dat we twee punten te weinig hebben om kampioen te zijn, zeker nadat we het hele reguliere seizoen op kop stonden. Maar goed, we kenden het systeem op voorhand.”

Die tweede plaats brengt jullie wel in de voorrondes van de Champions League. “Voila, we hebben al een objectief en dat is door die kwalificaties geraken. Ik ben er zeker van dat we met de mentaliteit die we vandaag toonden zeker ver kunnen geraken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties