Reactie De Camargo: "Gaven Anderlecht titel cadeau"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 80 reacties
De Camargo: "Gaven Anderlecht titel cadeau"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De teleurstelling overheerste bij Standard na afloop van de 1-0 overwinning tegen Racing Genk. Ook Igor De Camargo stond met die emotie op zijn gezicht geschilderd de pers te woord. Volgens de aanvaller gaf Standard de titel gewoon weg.

Sander De Graeve in Luik

Igor De Camargo kwam terug naar Luik met twee doelen in het achterhoofd: Standard kampioen maken en een plek veroveren bij de WK-selectie van Marc Wilmots. Dat tweede verdween al eerder uit beeld nadat De Camargo in het begin van het seizoen amper aan de bak kwam.

Aan doelstelling nummer één, de titel, kwam vanmiddag definitief een einde. "De teleurstelling is enorm, zeker wanneer je ons seizoen bekijkt. We haalden meer punten dan de kampioen, we zijn sportief de sterkste ploeg. Zo'n dingen kunnen alleen in België, hé."

"De play-offs krijgen van mij een nul"

De Camargo is al langer een uitgesproken tegenstander van de play-offs. "Dat systeem trekt echt op niks. Het krijgt van mij een dikke nul. Ik zeg dat nu niet omdat we er de titel aan verliezen, ik zeg dat al van het begin van het seizoen. Toch proficiat aan Anderlecht met de titel", lachte de aanvaller groen.

"We hadden alles in handen na ons erg sterk seizoensbegin. In de play-offs liep het mis. We verloren die titel niet vandaag, maar eerder. We hebben Anderlecht gewoon die titel cadeau gedaan. We maakten veel te veel fouten dit seizoen en lieten het na om onze voorsprong op de tweede uit te bouwen."

"Volgend doel: poulefase Champions League"

Toch was er nog één positieve noot. "We halen toch de Champions League. Daarin moeten we proberen om de poulefase te halen, het wordt niet evident, als je de mogelijke tegenstanders bekijkt." Standard kan volgend seizoen onder meer tegen Arsenal uitkomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties