Reactie Buffel ziet toekomst positief: "Iets moois van maken volgend seizoen"

Tamara Vereecken
| 5 reacties
Buffel ziet toekomst positief: "Iets moois van maken volgend seizoen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thomas Buffel was niet helemaal tevreden na afloop van de match op Standard, vooral omwille van de vroege goal. Hij blikte nog even terug op het voorbije zware seizoen maar ziet de Genkse toekomst wel zeer positief in.

Tamara Vereecken in Luik

“We hadden onszelf gewaarschuwd voor een sterk startend Standard maar dan valt die goal toch. Dat moet een heel belangrijke les zijn naar de toekomst toe. Dit is ons te vaak overkomen. En op die manier geef je dan ook te vaak stomweg drie punten weg,” aldus Buffel.

Jullie nemen ongetwijfeld ook positieve dingen mee vandaag. “Zeker, wij zijn erin geslaagd enkele goeie kansen te creëren tegen een erg gretig Standard. We waren niet efficiënt, het veld stropte ook wat, maar al bij was het niet slecht vandaag.”

Hoe blik je nu terug op deze play-offs? “Ik denk dat die achteraf bekeken toch niet slecht waren voor ons. We hebben een aantal goeie matchen gespeeld, ook een aantal mindere. Ik vind dat we er nu wel een streep mogen onder trekken en er volgend seizoen iets moois moeten van maken.”

En dan nu op vakantie? Eindelijk? “Ja, dat gaat heel veel deugd doen.” Hoe belastend was dit seizoen voor jullie? “Het begon goed he, we waren titelkandidaat nummer één. Maar dan is het mis beginnen lopen, na de match tegen Anderlecht. Misschien hebben we nu de tol betaald voor jarenlang heel veel wedstrijden met toch een vrij beperkte kern.”

Tol betaald voor veel wedstrijden met toch een vrij beperkte kern

Ligt daar de verklaring volgens jou? “Ik denk het, je gaat me niet vertellen dat dezelfde spelers plots niet meer kunnen voetballen. Het is de laatste jaren fysiek en mentaal een beetje teveel geweest in mijn ogen en krijg het dan maar weer op de rails natuurlijk…”

Al liep het de laatste weken wel weer beter vond Buffel. “Zeker, stap voor stap zijn we teruggekomen, zagen we dat we ook echt wedstrijden konden winnen en dat we vaak weinig weggeven.”

Dat moet moed geven voor volgend seizoen. “Absoluut, en we recupereren ook nog een aantal spelers. Daarnaast zal het bestuur wel z’n huiswerk maken om de ploeg waar nodig nog te versterken en met enkele gerichte aankopen moet dat lukken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties