andAnderlecht
cluClub Brugge
Datum: 17/04/2016 18:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Lotto Park
Tielemans trapt Anderlecht weer helemaal in de titelrace na pure slijtageslag
Johan Walckiers Cédric De Volder
Johan Walckiers en Cédric De Volder vanuit Anderlecht
| 0 reacties

Anderlecht wint met 1-0 van Club Brugge

Tielemans trapt Anderlecht weer helemaal in de titelrace na pure slijtageslag
Foto: © photonews

Anderlecht zit weer helemaal in de titelrace. Na een doelpunt van Youri Tielemans is het genaderd tot op één punt van Club Brugge na een match op het scherp - en er soms zelfs over - van de snee. Veel fouten, grinta en verchtlust. Maar dat horen beide coaches graag.

Mentaliteit, grinta, vechtlust... Het zijn woorden die we al een heel seizoen lang horen. Dan denk je aan legendarische boksduels, Mohammed Ali, Frazier, Tyson Fury. Ja, Freddy De Kerpel als het moet. Maar dat zijn toch niet de hoofdingrediënten van een voetbaltopper? Toch wel, als je zondag naar Anderlecht-Club Brugge keek.

Drie geblesseerden, één wissel

Na twintig minuten hadden al drie Anderlecht-spelers gewisseld kunnen worden. Het begon met Dennis Praet die na een kopduel met De Bock neerzeeg. Hij werd opgelapt, maar dat ging niet met Andy Najar, die met een knieblessure uitviel... zonder contact. En het zag er niet goed uit voor de Hondurees.

Steven Defour moest dan weer even naar binnen na een potig duel met Timmy Simons. De schouder hing er maar slapjes bij. Maar het moet wel gezegd: ondanks een minimum aan kansen verveelde de topper geen minuut. De 22 gladiatoren gingen immers vol voor elke bal. Grinta weet u wel. Club speelde zijn spel op vechtlust, Anderlecht deed daarin mee, maar probeerde ook iets meer te voetballen.

Bulldozer Okaka

De eerste grote kans was echter voor Club Brugge toen Diaby de paal raakte na een subliem tikje van Vanaken. Anderlecht zag Tielemans dan weer naast trappen en Okaka niet bij een goeie voorzet geraken. En dan: twee kansen in één fase. Gelegenheidsrechtsachter Badji liet Izquierdo lopen en Proto moest uitpakken met een goeie save.

In de nasleep bulldozerde Okaka zich richting doel en zette zowel Poulain als Denswil opzij. Alleen voor Butelle kreeg hij de bal wel niet tussen de palen. 0-0 bij de rust. Anderlecht voor op punten, maar zoiets telt blijkbaar niet in het voetbal...

Tielemans... God in Anderlecht

De wedstrijd werd beter in de tweede helft. De grinta bleef, maar er waren ook leuke combinaties te bewonderen. Hasi moest de duizelige Praet dan toch vervangen en Djuricic kwam erop. Niet direct een verzwakking, want hij leverde op het uur de assist af voor het doelpunt van Youri Tielemans. Perfect afgewerkt en een opluchting voor de jonge publiekslieveling.

Het laatste kwartier werd een slijtingsslag. Acheampong stond met krampen tot achter zijn oren op het veld. Veel fouten, druk van Club, Anderlecht dat de bal niet meer kon bijhouden... Alles kon nog. Maar Nuytinck - berematch - en Kara stonden als een muur te verdedigen. Club raakte er niet meer door en Anderlecht staat op één punt van Club Brugge.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' 3.7
Najar Rodriguez Andy Aryel 15' 4.3
Nuytinck Bram 90' 4.7
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 3.3
Büttner Alexander   90' 4.3
Defour Steven 90' 4.7
Dendoncker Leander 90' 4.3
Tielemans Youri 90' 5
Praet Dennis 49' 5
Okaka Chuka Stefano 90' 5.3
Acheampong Frank Opoku 82' 4.7
  Bank G Beoordeel
Badji Stéphane 75' 1.3
Djuricic Filip A 41' 4
Deschacht Olivier 8'  
Roef Davy -  
Trezeguet -  
Sylla Idrissa -  
Conté Ibrahima Sory -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Butelle Ludovic 90' 6
Meunier Thomas   90' 4.5
Poulain Benoit 90' 4.5
Denswil Stefano 90' 4.5
De Bock Laurens   90' 5.5
Simons Timmy 90' 6
Vormer Ruud 90' 6
Vanaken Hans 90' 5.5
Diaby Abdoulay 66' 2.5
Izquierdo Mena José Heriberto 88' 6
  Bank G Beoordeel
Marcos Pereira Leandro 24' 5.5
Vossen Jelle 19' 5
Bolingoli Mbombo Boli 2'  
De fauw Davy -  
Mechele Brandon -  
Bruzzese Sébastien -  
Claudemir Domingues de Souza -  
de Souza Claudemir Domingues -  
Herbeleef Anderlecht - Club Brugge

Vooraf