Reactie Anderlecht staat er met 9 op 9 én middenveld dat eindelijk draait: "Als Tielemans zo heel het seizoen had gespeeld..."

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 14 reacties
Anderlecht staat er met 9 op 9 én middenveld dat eindelijk draait: "Als Tielemans zo heel het seizoen had gespeeld..."
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een heel seizoen is er discussie geweest over het middenveld van Anderlecht. Defour-Tielemans, dat ging niet. Er moest meer defensieve werkkracht bij en een nummer tien. Maar kijk, ineens staan Stéphane Badji en Filip Djuricic naast de ploeg en dat werkt.

Besnik Hasi koos voor het middenveld dat hij al enige keren zonder succes had uitgeprobeerd, maar deze keer was de animatie wat anders. En de vorm... Want Youri Tielemans brengt nu wel wat er van hem verwacht wordt. Als nummer 10 gaat hij ook mee verdedigen en zet hij de lijnen uit. "Kijk, als Youri heel het seizoen de progressie had gemaakt die hij de laatste weken maakte, was dat geen thema geweest", aldus Hasi.

Wat Hasi bedoelt is dat een Tielemans die er met zijn hoofd bij is en fysiek goed zit, altijd en overal speelt. "Er is veel over hem geschreven, maar hij blijft jong. De laatste weken zit hij in een stijgende lijn en ik hoop dat hij zo blijft spelen", aldus Hasi.

Dendoncker is sterker teruggekomen dan bij zijn vorige blessure

Besnik Hasi

Toen we vroegen of het met Leander Dendoncker beter voetballen is, begon Hasi te lachen. "Ik weet waar je naartoe wil en ik ga daar niet te veel op zeggen. Leander is beter teruggekomen dan bij zijn vorige blessure. Hij is sterk teruggekomen en haalde direct zijn oude niveau. Hij heeft tien dagen met de groep getraind en ik had niks anders verwacht."

Maar nu heeft Hasi eindelijk de luxe die hij nodig had centraal. Voor Dendoncker en Defour heeft hij Badji achter de hand en voor Tielemans heeft hij Djuricic. Enkel de blessure van Najar baart hem nu zorgen, want mogelijk moet hij Badji daar nu gaan inzetten aangezien Galhardo nog niet klaar lijkt. "Hij had een goeie dag en Izquierdo een slechte", vond Hasi nog. "Hij heeft het wel al gespeeld bij de nationale ploeg, maar het is eigenlijk niet zijn positie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties