berBergen
kvkKV Kortrijk
Datum: 20/04/2013 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen wint van tienkoppig Kortrijk
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Bergen wint van tienkoppig Kortrijk
Foto: © SC

Bergen heeft zaterdagavond met 2-1 gewonnen van Kortrijk. KVK kwam nochtans op voorsprong, maar een rode kaart voor doelpuntenmaker Oussalah zette de wedstrijd op zijn kop.

Oussalah van held naar antiheld

Beide teams kwamen wat stroef uit de startblokken, daar had de lange lijst geblesseerden wellicht wel wat mee te maken. Na een kwartier zoeken en aftasten was het Bergen dat een eerste maal de neus aan het venster stak. Het team van Enzo Scifo knutselde een knappe aanval in mekaar, maar toen de bal zijn eindstation had bereikt, besloot Tom Van Imschoot van dichtbij op de paal.

Dat was het signaal voor de troepen van Vanhaezebrouck om zelf in actie te schieten. Na 24 minuten spelen zette Oussalah een knappe actie op met Ernest Nfor. De Linksachter kreeg de bal terug na een een-tweetje en rondde enig mooi af met buitenkant links. Op die manier werd eindelijk ook een einde gemaakt aan de ellenlange reeks van elf wedstrijden zonder uitdoelpunt bij KVK.

De Draken waren evenwel niet van slag en gingen vrijwel onmiddellijk op zoek naar de gelijkmaker. Een tiental minuten na het openingsdoelpunt bracht Jarju Bergen langszij. De Gambiaan speelde De Belder aan in de zestien, kreeg de bal terug en verschalkte vervolgens Darren Keet. Twee minuten later liep Oussalah tegen zijn tweede gele kaart aan en mocht hij nog voor rust richting kleedkamers.

Heerlijke omhaal van Jarju zorgt voor drie punten

Hein Vanhaezebrouck bracht na rust Baptiste Ulens in het team voor David Wijns, maar Bergen nam het spel volledig over in het begin van de tweede helft. De man-meersituatie uitte zich in meer Bergens gevaar en vlak voor het uur was het raak voor het team van Scifo.

Tim Matthys verstuurde een prima voorzet richting de aanstormende Nyoni. Keet pareerde de poging van de linksmidden, maar had geen antwoord op de rebound van Jarju. De Gambiër gooide zijn lichaam in de lucht en haalde uit met een fantastische retro: 2-1.

Niet veel later greep KVK-coach Hein Vanhaezebrouck in. Hij bracht Brecht Dejaegere tussen de lijnen en Kortrijk kwam met mondjesmaat opzetten. Het drong de thuisploeg terug op de eigen helft maar creëerde bitter weinig kansen. Bergen hield stand en wipt door de overwinning over Kortrijk naar de tweede plaats in groep A van play-off II.

Opstellingen

Bergen Bergen

  Speler G Beoordeel
Saussez Adrien 71' -
Debisschop Mathieu   90' -
Sapina Jérémy 90' -
Van Gijseghem Daan 90' -
Monteyne Pieterjan 90' -
Le Postollec Flavien 90' -
Van Imschoot Tom 90' -
Jarju Mustapha ⚽ ⚽ 90' -
Matthys Tim 90' -
Nyoni Vuza Prince 88' -
De Belder Dylan 76' -
  Bank G Beoordeel
Berthelin Cedric -  
Felix Kieran -  
Louagé Quentin -  
Chueca Carlo Franco -  
Werner Olivier 19' -
Kose Bahatin 14' -
Franquart Peter 2'  
Barmaki Brahim -  

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren 90' -
Capon Brecht 90' -
Martin Baptiste 90' -
Mitrovic Stefan 90' -
Oussalah Mustapha    90' -
De Mets Gertjan 90' -
N'Diaye Ismaïla 65' -
Carevic Mario   90' -
Wijns David 45' -
Chavarria Pablo   90' -
Nfor Ernest A   90' -
  Bank G Beoordeel
Pillot Rémy -  
Mahau Gregory -  
Ragolle Dylan -  
Ulens Baptiste 45' -
Dejaegere Brecht 25' -
Dupuis Kévin -  
Herbeleef Bergen - KV Kortrijk

Vooraf