Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Jules Ottenstadion
AA Gent neemt optie op groepswinst
Manuel Gonzalez

KAA Gent heeft een optie genomen op groepswinst in play-off II. De Buffalo's wonnen gemakkelijk met 3-0 van een aanvallend onmondig Lierse. Het Jules Ottenstadion ging swingend de nacht in.

Door Cédric De Volder

Onder een sluimerend zonnetje begonnen KAA Gent en Lierse SK aan hun vierde speeldag in play-off II. Het was vooral Gent die meteen het heft in handen nam. De Buffalo’s waren duidelijk van plan om Lierse meteen bij de keel te grijpen. Nog voor het kwartier kreeg de thuisploeg al een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Pablo Cendros kon zich doorzetten op rechts en legde het leer goed af voor Renato Neto. Het jeugdproduct van Sporting Lissabon zag zijn inzet echter gepareerd door Nathan Goris.

De blauwwitten schakelden nog een versnelling hoger. Op het kwartier mocht Rémi Maréval een vrije trap nemen op de rand van de zestien. De Lierse-goalie werd echter gered door het doelhout. Lierse kwam helemaal niet in het stuk voor en Frank Boeckx was maar wat blij als hij eens een bal zag passeren.

IJzeren Gordijn

Gent liet het tempo eventjes zakken en Lierse profiteerde ervan om de organisatie te verstrakken. De Buffalo’s dreigden vooral op rechts via een bedrijvige Jorge Lopez. De Spanjaard kreeg op het middenveld de voorkeur op Hannes Van der Bruggen en toonde het gelijk van zijn coach. De Buffalo’s vonden echter geen gaatje in de bezoekende afweergordel. Rusten met 0-0.

De thuisploeg kwam met dezelfde intenties uit de kleedkamer. En dat loonde vrijwel meteen. Na vijf minuten in de tweede helft vonden de Buffalo’s dan toch een barst in het IJzeren Gordijn. Lopez krulde een vrije trap perfect op het hoofd van Ilombe Mboyo. De Gentse kapitein kopte het leer staalhard tegen de touwen, 1-0.

Lierse had geen antwoord op de Gentse voorsprong. Het waren echter de Buffalo’s die de wedstrijd beslisten. Na een slecht weggewerkte hoekschop mag Brüls voorzetten. Valery Nahayo knikte simpel voorbij Goris in doel, 2-0 en boeken toe.

Mexican wave

De Lierse-supporters lieten het echter niet aan hun hart komen. De pakweg veertig meegereisde fans begonnen zelfs eventjes aan een Mexican wave. Het inspireerde hun ploeg echter niet tot aanvallend voetbal. Het was dan ook Gent dat de wedstrijd helemaal naar zich toe trok. Goris behoedde zijn team eerst nog voor een afstraffing maar was wederom kansloos toen Elimane Coulibaly moederziel alleen voor zijn kooi opdook, 3-0. De Senegalees stond amper een minuut op het veld en maakte meteen zijn eerste doelpunt in vernieuwde Gentse loondienst.

Door de overwinning kruipen de Buffalo's steviger in het zadel als leider in play-off II. De fans dromen nu al van een Europees avontuur in het nieuwe Arteveldestadion. Maar zo ver is het nog lang niet.