Datum: 20/04/2013 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Achter de Kazerne
OHL neemt revanche tegen KV Mechelen: 1-5
Fabian Morren
| 0 reacties
OHL neemt revanche tegen KV Mechelen: 1-5
Foto: © SC

OH Leuven heeft verrassend zwaar uitgehaald op het veld van KV Mechelen: 1-5. Dankzij die overwinning doet OHL nu weer volop mee voor een een finaleticket in play-off II.

Fabian Morren in Mechelen

In het decor van een ondergaand lentezonnetje was er toch weer heel wat volk afgezakt richting Achter de Kazerne. De fans van Malinwa laten hun team nu eenmaal nooit in de steek, ook niet in de gecontesteerde play-off II. De overwinning bij OH Leuven en week eerder had de Mechelaars dan ook wel weer hoop gegeven op een eventuele finale en Europees ticket. 0-3 was de uitslag, een prima reactie op de kritiek die was ontstaan na de voorbije weken. Vooral vanuit de Mechelse bestuurskringen dan toch, want de nationale pers ligt niet echt wakker van PO II - we houden het nog beschaafd.

Een leuke eerste tien minuten Achter de Kazerne, dat wel. Zo was er een kansje voor de thuisploeg via Mats Rits. Ook een voor OH Leuven. Ibou poeierde al na negen minuten een bal richting Biebauw, maar het schot werd goed gepareerd door de doelman. Maar wat daarna volgde deed soms pijn aan de ogen. Met zowaar toch een hoogtepunt vlak voor rust. Een hoekschop van Cordaro werd in doel verlengd door Seth De Witte.

De thuisploeg was er helemaal klaar voor om OH Leuven meteen uit te tellen in de tweede helft. Vooral Mats Rits kwam er heel dicht bij, maar Logan Bailly hield de bezoekers in de wedstrijd. Een zeer belangrijke redding, want even later stond alles weer gelijk. Na een hoekschop viel de bal pardoes voor de voeten van Mikulic, die in het dak van het doel schoot. Niet veel later liet Cerigioni dé kans liggen op de 1-2.

2x rood
Meer dan uitstel was dat niet, want even later was het opnieuw raak voor de bezoekers. Joachim Van Damme ging met de hand naar de bal en de jonge Nederlandse ref Kamphuis wees naar de stip. Van Damme kreeg zijn tweede geel en Chuka zette de penalty om: 1-2 en Mechelen dus nog meer dan 25 minuten met tien man verder. Nadien moest de thuisploeg de kelk nog tot op de bodem ledigen. Robson kopte de 1-3 binnen en wat later omzeilde Cerigioni doelman Biebauw om vervolgens de 1-4 binnen te leggen. Bij OHL kreeg Gislason nog rood, maar met tien liep Leuven nog verder uit. Ibou maakte er nog 1-5 van. Ibou was zo goed 

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Biebauw Wouter 90' -
Ghomsi Antonio 90' -
Van Loo Anthony 84' -
Pandza Boris 84' -
Van Damme Joachim     90' -
Rits Mats 85' -
De Witte Seth 90' -
Cordaro Alessandro A 90' -
Biset Maxime 90' -
Dialiba Diabang Boubacar 69' -
Pedersen Nicklas 90' -
  Bank G Beoordeel
Pacovski Tomislav -  
Bateau Sheldon -  
Vandam Jerry -  
Enevoldsen Thomas -  
Destorme David 21' -
Junker Mads 6'  
De Petter Steven 5'  

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Bailly Logan 90' -
Vanaudenaerde Günther   90' -
Mikulic Tomislaw  90' -
Robson Severino da Silva  90' -
Weuts Koen   90' -
Gislason Stefan   90' -
Van Goethem Kenneth 90' -
Ngolok Evariste 85' -
Cerigioni AlessandroA 89' -
Ibou Sawaneh ⚽ ⚽ A 90' -
Ogbu (Chuka) Derick A 90' -
  Bank G Beoordeel
Lenaerts Yves -  
Thompson Kenny -  
Bastiaens Wout -  
Verbist Christopher -  
Buysens Ludovic 5'  
Azevedo Thomas 1'  
Brogno Loris -  
Herbeleef KV Mechelen - OH Leuven

Vooraf