Datum: 22/04/2017 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Guldensporenstadion
Wereldgoal Sarr slaat Eupen met verstomming! Kortrijk haalt twee goals op in extra tijd
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Kortrijk
| 0 reacties

Sidy Sarr en Totovytskyi zorgen nog voor een punt voor Kortrijk

Wereldgoal Sarr slaat Eupen met verstomming! Kortrijk haalt twee goals op in extra tijd
Foto: © photonews

Sidy Sarr zal zich deze avond nog lang heugen. Een bij momenten dramatisch KV Kortrijk kwam dankzij een wereldgoal van hem nog op gelijke hoogte tegen Eupen.

Een verlaten strijdtoneel, dat was het Guldensporenstadion voor de partij tussen KV Kortrijk en Eupen. Van de thuisploeg kwam er maar een kleine tweeduizend man naar de partij afgezakt. Vanuit Eupen kwam er dertig man en een pandakop.

Die zagen hun team meteen goed beginnen. Al na dertien minuten stond het al 0-2 voor de bezoekers. Ocansey en Onyekuru kregen teveel ruimte in de zestien en prikten er elk eentje in. Het was al snel duidelijk dat zelfs de grootste supporters van Kortrijk-coach Belhocine het zowat gehad hebben.

Niet de beste sfeer in de groep

“Merci Karim, Merci Karim”, luidde het vanuit de halflege tribune achter het doel. Een strafschopdoelpunt van Stijn De Smet kon de gemoederen even bedaren, maar daarna was het alweer al Eupen wat de klok sloeg. Na de gapende kloof tussen Belhocine en de fans, kwam ook de leemte tussen hem en de spelers naar boven.

Rond het halfuur maakte hij immers al twee wissels. Van Loo moest er geblesseerd af, maar vooral de wissel van Mercier was opmerkelijk. De Fransman raakte geen bal, akkoord, maar zijn vervanger Totovytskyi deed het niet veel beter. Belhocine en Mercier gunden elkaar overigens geen blik.

De muiterij kwam helemaal tot een hoogtepunt toen Mercier gewoon zijn jas nam en richting kleedkamer trok. Toen hij bijna halverwege was, riep trouwe soldaat Saadi hem tot de orde. De topschutter van Kortrijk leidde zijn landgenoot opnieuw naar de bank. Daar zat ook Saadi dus op, Belhocine gaf de voorkeur aan Chevalier en Kage.

Was het dan allemaal zo slecht? Neen, in het begin van de tweede helft kreeg Kortrijk heel wat kansen op de gelijkmaker, maar die werden zó slecht afgewerkt, dat de goeie actie die eraan vooraf ging steevast de vergetelheid inging. Rougeaux krijgt de oscar met een misser van op een meter van het doel.

Wereldgoal Sarr doet het!

Als je het zelf niet afmaakt, gaat het vaak aan de overkant wel, luidt het cliché. Dat gebeurde dan ook. Luis Garcia kon de bal in doel tikken en het verhaal van Kortrijk in play-off 2 leek helemaal over en uit na twee thuisnederlagen op een rij.

Maar dan gebeurde het onmogelijke. Totovytskyi maakte in de negentigste minuut nog de aansluitingstreffer en Sarr knalde met een wereldgoal in de laatste seconden de gelijkmaker binnen. Wat een goal!

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk
  Speler G Beoordeel
Kaminski Thomas 90' -
Van Loo Anthony 31' -
Rougeaux Lucas 90' -
Lucas Dimitri 90' -
De Smet Stijn 90' -
D'Haene Kristof   90' -
Rolland Elohim   90' -
Sarr Sidy  90' -
Mercier Xavier 35' -
Kage Hervé 74' -
Chevalier Teddy 90' -
  Bank G Beoordeel
Ouali Idir 59' -
Totovytsky Andriy 55' -
Saadi Idriss 16' -
Pavlovic Nebojsa -  
Kovačević Vladimir -  
Sifakis Michail -  
Stojanovic Jovan -  
Eupen Eupen
  Speler G Beoordeel
Van Crombrugge Hendrik 90' -
Ocansey Eric 85' -
Diallo Ibrahim 90' -
Blondelle Siebe 90' -
Al-Abdulrahman Fahad 90' -
Diagné Niang Diawandou 90' -
Jamabo Odeni Georges 69' -
García Fernandez LuisA 90' -
Brüls Christian 90' -
Chukwuemeka Onyekuru Henry 88' -
Sylla Diallo Mamadou A 90' -
  Bank G Beoordeel
Lazare Amani Jean Thierry   21' -
Bassey Anthony 5'  
Jeffrén Suárez 2'  
Mouchamps Damien -  
Hackenberg Peter -  
Niasse Babacar -  
Wagué Moussa -  
Herbeleef KV Kortrijk - Eupen

Vooraf

Play-off 2