Datum: 23/05/2018 20:30
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Finale
Stadion: Regenboogstadion
En of het plezant is: wisselende kansen, heerlijke goals en strafschoppen zorgen voor absolute thrillerfinale in play-off 2
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Waregem
| 0 reacties

Zulte Waregem met tien tegen elf na strafschoppen voorbij Sporting Lokeren naar duel met Racing Genk

En of het plezant is: wisselende kansen, heerlijke goals en strafschoppen zorgen voor absolute thrillerfinale in play-off 2
Foto: © photonews

Zulte Waregem en Sporting Lokeren namen het tegen elkaar op in de finale van play-off 2. Inzet: een mogelijkheid tot Europees voetbal. Het leverde - niet voor het eerst in hun carrière - een heuse nagelbijter op tussen meesterbreinen Dury en Maes. Wat een spektakel ook, met wisselende kansen!

Voor Zulte Waregem en Sporting Lokeren was het seizoen nog niet gedaan. Na een knappe reeks in hun groep in play-off 2 kregen ze een ontmoeting aan de Gaverbeek cadeau met als inzet een duel om Europees voetbal in en tegen KRC Genk zondag in de vooravond.

Bij Sporting Lokeren een sterke basiself, weliswaar met acht nieuwe namen in vergelijking met het duel tegen STVV - maar toen spaarde Peter Maes flink wat spelers voor dit duel. Ook Francky Dury verbaasde niet echt met zijn basiself, Hamalainen kwam wel in de basis ten voordele van Walsh.

Stortvloed aan kansen

Vlak voor het duel kregen we een geweldige stortbui over ons heen, waardoor ook de persbankjes onderaan helemaal nat waren en we moesten vluchten naar andere regionen. Daarna kregen we een kansenregen in de eerste helft.

Met eerst een goede mogelijkheid voor De Ridder, perfect op weg gezet door Cevallos, maar een inglijdende Bossut kon redden. De rest van de eerste helft was het vooral De Wolf die zich meermaals moest tonen op kopballen van Olayinka en schoten van De Pauw, De Sart & co.

Na een vreemde tackle met een heel hoog been werd Bongonda in minuut 37 uitgesloten, meteen ook een omslagpunt in de wedstrijd. De thuisploeg ging met tien tegen elf wat meer plooien, Dury stuurde ook een paar keer tactisch bij en de Waaslanders kwamen beter in de wedstrijd.

Rode kaart als snel omslagpunt, dolle slotfase(s)

Lange tijd leken we af te stevenen op een scoreloos gelijkspel, maar daarna gebeurden nog de gekste dingen. Eerst een vrije trap van Cevallos onder het muurtje, een minuut of drie later gecounterd door een vrije trap van De fauw.

En dan verlengingen, waarin Marecek zijn team opnieuw op voorsprong trapte met een enig mooi schot. Lokeren nu wél zegezeker? Neen, want ook de ingevallen Saponjic deed nog zijn duit in het zakje. En zo gingen we naar de loterij van de strafschoppen. Daarin miste Sporting Lokeren twee keer, een keertje meer dan Zulte Waregem. Zij mogen zondag dus naar Genk met een Europees ticket als inzet.

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem
  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
De fauw Davy 90' -
Derijck Timothy 90' -
Baudry Marvin   90' -
Hamalainen Brian 90' -
De Sart Julien 90' -
De Pauw Nill 86' -
Kaya Onur 71' -
Bongonda Theo   37' -
Harbaoui Hamdi 90' -
Oladeji Olayinka Peter 90' -
  Bank G Beoordeel
Lædre Bjørdal Johan 19' -
Cordaro Alessandro A 4'  
Oldrup Jensen Fredrik -  
Marcq Damien -  
Šaponjić Ivan -  
Bostyn Louis -  
Coopman Sander -  
Walsh Sandy -  
Sporting Lokeren Sporting Lokeren
  Speler G Beoordeel
Rassoul Joher Khadim   90' -
Cevallos Enriquez Jose Francisco  90' -
Marzo Stefano   90' -
Filipović Jakov 90' -
Marecek Lukas  90' -
De Ridder Steve 90' -
Skúlason Ari   90' -
Michel Julian 84' -
Hupperts Guus 69' -
Miric Marko 43' -
De Wolf Ortwin 90' -
  Bank G Beoordeel
Söder Robin 47' -
Lawal Yusuf 21' -
Straetman Bob 6'  
Monsecour Arno -  
Maric Mijat -  
Terki Mehdi -  
Monsecour Arno -  
Geens Bo -  
Herbeleef Zulte Waregem - Sporting Lokeren

Vooraf

Play-off 2