Datum: 31/03/2018 20:30
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Kehrweg Stadion

Herbeleef Eupen - Beerschot (Play-off 2)

Volg de match tussen Eupen en Beerschot live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Overzichtje van de opstellingen


Vooraf

20:09
Bij de thuisploeg Ă©Ă©n opvallende naam niet in de basis: Luis GarcĂ­a. De ervaren Spaanse rot begint op de bank. Mbaye Leye is wel van de partij, de Senegalese spits gaat op zoek naar eerherstel. De bezoekers van Beerschot Wilrijk brengen met Jacques Zoua een debutant aan de aftrap. De 26-jarige spits won met Kameroen de Afrika Cup. We zijn benieuwd naar zijn kunnen!
1
Eupen-KFCO Beerschot-Wilrijk: 0-0
2
We zijn eraan begonnen aan de Kehrweg
Daar gaan we dan! Uitkijken, is het natuurlijk vooral naar wat Beerschot vermag als ploeg uit 1B. Eupen kan dan weer bevrijd voetballen en brengt met Leye, Raspentino, Ocansey en Koné flink wat offensief geweld tussen de lijnen.
4
Gemoedelijke openingsfase met de thuisploeg die het initiatief neemt, maar nog zoekt naar een gaatje in de gele afweer uit Antwerpen. Aan sfeer geen gebrek ondanks de karige opkomst. De aanwezigen vermaken zich prima.
6
Raspentino bijna gelanceerd!
Mulumba is fysiek indrukwekkend op het middenveld en steekt zijn Franse spits Raspentino goed diep, maar die slaagt er niet in om Jan Van den Bergh te omspelen. Hier zat meer in voor Eupen, dat duidelijk het heft in handen neemt.
9
Knappe aanval Beerschot
Merlo Octavio heeft wat ruimte en opent op rechts knap tot bij oude bekende Guillaume François (ex-Charleroi). Zijn lage voorzet lijkt gevaarlijk, maar bij Eupen staan ze achteraan goed opgesteld en smoren ze het gevaar in de kiem.
11
Niet bepaald een lekker weertje...

13
Een hoogvlieger is deze pot voorlopig niet en het met bakken naar beneden vallende water helpt ook al niet bepaald. We wachten nog steeds op de eerste Ă©chte grote kans van deze partij.
15
Maes kan niet uithalen
Fraai uitgesponnen aanval van Beerschot, dat bij momenten wel leuke combinaties op de mat tovert. De angel ontbreekt echter een beetje want Alexander Maes vindt op de rand van de zestien geen gaatje om te knallen.
17

Goal
Doelpunt van Tom Van Hyfte (Denis Prychynenko)
En het is zowaar bingo! Denis Prychynenko kopt een bal listig in de zestien en vanuit een schuine hoek knalt Tom Van Hyfte de bal enig mooi in de verste hoek. Beerschot op voorsprong!
17

Goal
Doelpunt van Tom Van Hyfte (Denis Prychynenko)

20
Eupen probeert meteen te reageren, maar Mbaye Leye zijn aflegger bereikt niemand centraal in de zestien. Beerschot heeft de zaakjes netjes onder controle en probeert er op de tegenaanval gevaarlijk uit te komen.
22
Het ziet er allemaal erg dartel en fris uit bij de Kielse Ratten, die toch tonen dat ze zeker niet zouden misstaan in 1A. Vooral de niet al te afgetraind ogende Octavio laat geregeld zien dat hij wat in zijn mars heeft.
25
De thuisploeg lijkt toch wat van z'n melk na die openingsgoal en vindt voorlopig geen antwoord. Het middenveld is in handen van Beerschot en de 0-2 lijkt eerder in de lucht te hangen dan de 1-1.
27
François verdubbelt ei zo na voorsprong van Beerschot!
Onze woorden zijn nog niet koud of daar is weer zo'n snedige aanval van de mannen van 't Kiel, die telkens goed de flanken bedienen. Guillaume François snijdt goed naar binnen en haalt uit, maar zijn knal belandt in het zijnet.
29
Toch eens een hoekschop voor Eupen, de tweede in deze partij. Veel meer kunnen we niet vermelden vanwege de thuisploeg. Rafael Romo staat voorlopig werkloos toe te kijken en vooral kou te lijden hier in de barre Oostkantons.
32
Dan kunnen ze toch eens counteren bij Eupen, maar talmt Eric Ocansey véél en véél te lang om een ploegmakker te bedienen. Er waren nochtans opties legio voor de 20-jarige winger uit Ghana. Kans verkeken evenwel!
33
Van Crombrugge redt de meubelen voor Eupen!
François begint aan een worsteling in de zestien, trapt eerst een gat in de lucht, maar komt dan toch nog in een kansrijke positie en zet Hendrik Van Crombrugge vanuit een zeer moeilijke hoek stevig aan het werk. Bijna 0-2! Beerschot is baas.
35

37
Van Crombrugge heeft het nodige werk want nu moet hij een gevaarlijke voorzet van een bedrijvige François wegboksen voor de neus van twee mannetjes van Beerschot. Eupen speelt met vuur, de fans krijgen het stilaan op hun (h)eupen.
39
Beerschot laat de verdiende 0-2 liggen!
Daar is het volgende hete standje al. Octávio Merlo Manteca heeft in de zestien nauwelijks ruimte om uit te halen, maar pakt alsnog uit met een listig schot dat maar net naast de paal vliegt. Sterke partij van die logge Braziliaan!
42
 Gele kaart voor Alexander Maes

42
 Gele kaart voor Alexander Maes

43
Marc Brys, die geschorst moet toekijken vanop een van de tribunes, zal meer dan tevreden zijn over wat zijn manschappen hier etaleren. Beerschot is in de eerste helft de meerdere van Eupen, dat ondermaats voor de dag komt.
44
Mbaye Leye mag zich achter de bal zetten voor een vrije trap en de ex-spits van Zulte Waregem kan dit wel. De inzending van de 35-jarige Senegalees is effectief gevaarlijk en gaat niet zo gek ver over de kooi van Romo.
45

Goal
Doelpunt van Florian Raspentino (RĂ©mi Mulumba)
Niet te geloven! Eupen krijgt op slag van rust nog een hoekschop en Mulumba dropt die ver naar achteren tot bij Raspentino. De Franse spits waagt in Ă©Ă©n tijd zijn kans en door een bos van benen gaat de bal zowaar binnen. 1-1!
45

Goal
Doelpunt van Florian Raspentino (RĂ©mi Mulumba)



Scheidsrechter
Rust
Eupen - KFCO Beerschot-Wilrijk: 1-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
47
Eupen bezorgt Beerschot bijna koude douche!
De tweede helft is nauwelijks afgetrapt of daar is die dekselse Raspentino al opnieuw, dit keer mikt hij van dichtbij voorlangs na een prima lage cross van Leye. Gevaarlijk standje voor de kooi van Romo. Beerschot moet toch uitkijken want het stond bijna 2-1.
49
 Gele kaart voor Jan Van Den Bergh

49
 Gele kaart voor Jan Van Den Bergh

50
De partij is eventjes helemaal in evenwicht. Beerschot probeert opnieuw grip te krijgen op de zaak, maar dat lukt iets minder makkelijk dan in die puike eerste helft. Eupen tapt uit een ander vaatje.
53
Ook snel even meegeven dat het in Lokeren-STVV, die andere match van vanavond in play-off 2B 1-0 staat voor de Waaslanders. Een penaltygoal van Mijat Maric. Nota bene een ex-speler van KAS Eupen. Kijk eens aan!
58
Vervangen Diawandou Diagné Niang
Ingevallen Luis GarcĂ­a Fernandez


59
We naderen zo stilaan het uur in Eupen en dit is toch met voorsprong het zwakste kwartier van deze match. Geen van beide teams duwt het gaspedaal in. Misschien kan de inbreng van strateeg Luis GarcĂ­a wat verandering brengen.
61
Vervangen Jacques Zoua Daogari
Ingevallen Kule Mbombo


62
De tweede helft is Ă©cht een slaapverwekkend kijkstuk aan het worden. Wie heeft er nog zin in? We moeten het stellen met die ene vroege kans van Florian Raspentino op de 2-1.
64
Gevaarlijke vrije trap van invaller Luis GarcĂ­a!
Toch een streepje opwinding en niet toevallig is het een vrije trap van de Spaanse ancien Luis GarcĂ­a die het publiek even wakker maakt. De inswinger brengt Romo bijna in de problemen.
67
Vervangen Florian Raspentino
Ingevallen Jean Thierry Lazare Amani


68
Bij Beerschot lijkt het vet toch al een poos van de soep en intussen krijgen we het ene misverstand na het andere. Op technisch vlak is het een bedroevende bedoening hier aan de Kehrweg. Intussen druipt Jimmy De Jonghe geblesseerd af. Het ziet er ernstig uit.
69
Vervangen Jimmy De Jonghe
Ingevallen Charni Ekangamene


70

72
Ocansey vergeet de 2-1 te maken!
Zowaar een vloeiende aanval van de thuisploeg en Luis GarcĂ­a steekt de boel in gang met een schitterende pass in de diepte tot bij Leye, die op zijn beurt aflegt tot bij Ocansey. Die krijgt een uitgelezen kans op de 2-1, maar Romo redt!
75
Als er nog een goal valt dan zal het voor Eupen zijn, van dat gevoel kunnen we ons echt niet ontdoen. Beerschot komt er amper nog uit, laat staan dat het nog aan kansen komt.
77
Vervangen Mamadou Koné
Ingevallen Alessio Castro-Montes


78
Nog ruim tien minuten en het is wachten op een slotoffensief. Eupen toont iets meer aanvalslust, alleen komt er toch o zo weinig van. De Kielse Ratten lijken in zekere zin vrede te nemen met dat puntje.
80
Mbombo zet Van Crombrugge nog eens aan het werk
Dan toch nog eens een doelpoging van de bezoekers en het is invaller Kule Mbombo die kan uithalen. Hendrik Van Crombrugge staat echter attent te keepen en kan makkelijk klemmen.
83

Goal
Doelpunt van Alexander Maes (Octávio Merlo Manteca)
Jawel dames en heren, we krijgen nog een doelpunt te zien. En het is Beerschot dat prikt via Alexander Maes. De middenvelder knikt een perfecte voorzet van Octávio in het hoekje.
83

Goal
Doelpunt van Alexander Maes (Octávio Merlo Manteca)

86
Eupen doet nog wel een poging om druk te ontwikkelen, maar die van Beerschot ruiken de zege al. De fans bouwen een feestje en pakken uit met gezangen: "Wij horen thuis in eerste klasse!" Tja! Die gemiste promotie blijft nazinderen.
89
Vervangen Tom Van Hyfte
Ingevallen Karim Essikal


90+2

Goal
Doelpunt van Luis GarcĂ­a Fernandez (Onbekend Onbekend)
Een vrije trap op een perfecte plaats voor Luis GarcĂ­a en de Spaanse maestro schildert het leer perfect tegen de touwen. Het is 2-2, Beerschot geeft het weer weg.
90+2

Goal
Doelpunt van Luis GarcĂ­a Fernandez



Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.