Volg de match tussen Zulte Waregem en KV Kortrijk live, samen met vele andere supporters.

Zulte Waregem-KV Kortrijk: 0-0
1
Harbaoui heeft de match op gang getrapt.
4
Chevalier komt een eerste keer aan de bal ... gefluit en geroep. Ook dat is eigen aan de derby. Veel beleving, nog geen kansen.
6
Vrije trap Bongonda, bij Essevee staan ze met zoveel vrij dat ze elkaar een beetje in de weg zitten. Plukballetje voor Bruzzese op die manier.
9
Een corner voor Zulte Waregem levert niets op, wat later is er een lage schuiver van Bongonda. Kon hij voorzetten naar Harbaoui?
12
De fauw en Bongonda zetten iets op, maar die laatste kan uiteindelijk niet meer doen dan een puntertje in de handen van Bruzzese steken. Essevee is wel de dominante ploeg tot op heden.
15
Het spel ligt even stil. Daarnet het betere zolenwerk van Bongonda en Kaya gezien, zonder dat het echt gevaarlijk werd. Kwartiertje ver, een Kortrijkzaan heeft verzorging nodig.
17
Vervangen Bernard Yao Kumordzi
Ingevallen Erik Palmer-Brown

Kumordzi kan niet verder, Palmer-Brown komt in zijn plek.
19
Chevalier met een schotje uit de tweede lijn, maar over de kooi van Bossut!
21
Onbegrijpelijke misser Olayinka!
Harbaoui tikt tot bij De Pauw, Bruzzese ligt goed in diens baan van het schot. De bal komt bij Olayinka aan de tweede paal, die in een leeg doel op de lat mikt! Daar komt Kortrijk bijzonder goed weg!
24
Ouali in het zijnet na een lang uitgesponnen actie van de bezoekers. Het evenwicht herstellen heet zoiets zeker?
27
We kabbelen verder in de match, met toch wel de nodige beleving en sfeer.
29
 Gele kaart voor Kristof D'Haene
D'Haene neemt Bongonda serieus te grazen en komt weg met geel
29

30
Kaya met de vrije trap, Harbaoui kopt over.
33
Vrije trap nu voor Kortrijk. "Op de bal", aldus een briesende Dury richting Vertenten. Die lacht minzaam. Er komt overigens niks van de vrije trap.
35
Een voorzet van Lepoint waait op het dak van het doel. We kabbelen richting rust stilaan!
36
Heerlijke actie over veel stations bij Zulte Waregem, maar Bongonda en co kunnen niet binnensteken. Wat later een trap van De Sart die bijna in de Gaverbeek terechtkwam.
39
Ouali roert zich nog eens, maar het schotje gaat in het zijnet.
41
Nog een keertje Ouali, maar afgeblokt in corner. Kortrijk komt toch opzetten in deze fase.
41
Aan de overkant een schot van Harbaoui vanuit de draai. Bruzzese pakt. En tien seconden later alweer een corner voor Kortrijk: het gaat oerend hard!
43

Goal
Doelpunt van Theo Bongonda (Hamdi Harbaoui)
Plots kan Bongonda van erg dichtbij de 1-0 voorbij Bruzzese werken. Net voor de rust een mentale opsteker voor de thuisploeg.
43

Goal

45
En nog eens de snelle voetjes van Bongonda. Deze keer in het zijnet. Krijgen we er nog minuten bij zo dadelijk?
45+1
Nog een minuutje!

Scheidsrechter
Rust
Zulte Waregem - KV Kortrijk: 1-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
21:17
Leuke Vlasico, Essevee met voorsprong de rust in
Dit is genieten op vrijdagavond. Ouderwets, met veel sfeer. De 1-0 kwam pas vlak voor de rust via Bongonda.
46
Bal rolt opnieuw aan de Gaverbeek!
We zijn opnieuw vertrokken.
48
Olayinka haalt de achterlijn, De Pauw vanuit de volley. Bruzzese redt!
50
Nu is het Olayinka met de kopslag, maar Bruzzese duwt weg. Dan een aanvallende fout van Harbaoui.
52
Kortrijk kon nog geen enkele keer binnen het kader trappen en doet dat ook nu niet. De trap van Ouali gaat naast.
54
De thuisploeg blijft dominant, met Olayinka en Walsh op de flank.
56
Essevee blijft domineren!
Daar is de volgende kans alweer, maar Bruzzese met de vuisten op het schot van De Pauw.
60
Uurtje ver, we hebben een kwartiertje totaaldominantie gezien van de thuisploeg. Dat het nog geen 2-0 is, houdt de spanning wel in de match!
62
Harbaoui met de kopbal, maar Bruzzese pakt.
64
Bij de bezoekers komt De Smet in de plek van Van Der Bruggen.
65
Vervangen Hannes Van der Bruggen
Ingevallen Stijn De Smet

65
 Gele kaart voor Marvin Baudry
Baudry legt een Kerel over de knie en krijgt geel!
65

66
Een vrije trap van De Smet wijkt af en gaat zo maar nét naast! Corner Kortrijk!
68
De fauw is meegelopen, maar Harbaoui graait de bal voor hem weg. Aan de overkant moet Walsh een voorzet op de lijn wegwerken!
69
Daar is de volgende kans alweer, Kaya net over de kooi van Bruzzese!
72
Daar is Olayinka, maar Bruzzese duwt in corner! Hij is de beste Kerel vandaag, zoveel is duidelijk.
74
Vrije trap Kaya, rechtstreeks op doel. Bruzzese tikt opnieuw over zijn lat!
75
Vervangen Idir Ouali
Ingevallen Sakis Papazoglou

77
Nu ook Ajagun naast. Nog steeds geen bal tussen de palen van de Kerels!
78

Penalty
Penalty voor Zulte Waregem
De bal gaat op de stip na een fout van Lepoint op Olayinka. Harbaoui mag vanop de stip voor de 2-0 proberen zorgen.
78
 Gele kaart voor Christophe Lepoint

78

79

Goal
Doelpunt van Hamdi Harbaoui
Hamdi Harbaoui met zijn 18e van het seizoen? Jawel. Hij stuurt Bruzzese de verkeerde kant uit!