Datum: 11/05/2018 20:30
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: King Power at Den Dreef

Zulte Waregem kan het zelfs met tien en is met fabelachtige cijfers groepswinnaar in play-off 2, slechts 1 minpuntje ...

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Leuven
| 0 reacties
Zulte Waregem kan het zelfs met tien en is met fabelachtige cijfers groepswinnaar in play-off 2, slechts 1 minpuntje ...
Foto: © photonews

Zulte Waregem heeft volledig play-off 2 afgewerkt zonder verlies. Het mag volgende week niet meer spelen tegen Lierse en heeft zo tien dagen rust voor het de winnaar van de andere groep zal ontmoeten.

  • Zulte Waregem wilde ongeslagen blijven in play-off 2 én Harbaoui aan doelpuntje(s) helpen
  • Coopman met snelle voorsprong
  • Rode kaart Coopman, gelijkmaker OH Leuven
  • Hamalainen maakt verschil met knappe knal

OH Leuven wilde zijn supporters nog een laatste cadeau doen na een lang seizoen met de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en wilde daartoe stunten tegen de ongeslagen groepswinnaar in play-off 2, Zulte Waregem.

Dat deed het met flink wat nieuwe namen, terwijl Francky Dury enkel noodgedwongen wisselde. Walsh en Hamalainen bevolkten de flanken, Jensen mocht een basisplaats claimen om de geblesseerde De Sart te vervangen en Coopman kwam op de plek van de geschorste Bongonda.

Diezelfde Coopman zou een hoofdrol spelen in de wedstrijd. Eerst door na vijf minuten al een voorzet van Hamalainen perfect tegen de touwen te koppen en zo de bezoekers op voorsprong te brengen. Een mooi begin voor Essevee.

Coopman

Later zou de huurling van Club Brugge echter nog streng rood krijgen voor een lichte aanraking van Kostovski als laatste man. Bovendien konden de Leuvenaars uit de daaropvolgende vrije trap ook meteen de 1-1 ruststand op het bord zetten. Van held naar anti-held zo een beetje, jammer ook na 40 goede minuten voetbal van Zulte Waregem.

De tweede helft was wat minder: de thuisploeg probeerde wel en Bossut moest op schoten van Libert en Gilis onder meer goed redden, maar scoren zat er niet in. De bezoekers hadden het lastiger om hun wil op te leggen met een mannetje minder. 

En toen achtte Brian Hamalainen zijn moment gekomen. Met een enig mooie trap knalde hij via de lat de 1-2 voorbij Gillekens. 25 op 27 - en door het forfait van Lierse meteen 28 op 30 - voor Essevee in play-off 2 zo, prachtige cijfers en iedereen is gewaarschuwd voor de laatste week. Harbaoui kon niet scoren, maar Chevalier ook niet en dus moet die er twee maken op de Freethiel volgende week om nog voorbij de Tunesiër te raken.

Opstellingen

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Schuermans Kenneth 90' -
Hubert David 90' -
Tshimanga Derrick 90' -
Moore Elliott Jordan 90' -
Gillekens Nick 90' -
Libert Jarno 90' -
Gorius JulienA 90' -
Gilis Jo 69' -
Persoons Koen 74' -
Kehli Samy 90' -
Kostovski Jovan 80' -
  Bank G Beoordeel
Aguemon Yannick 21' -
Casagolda Esteban 10' -
Thamsatchanan Kawin -  
Maertens Mathieu -  
Dequevy Joeri -  
Daeseleire Dimitri -  

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Harbaoui Hamdi 90' -
Oladeji Olayinka Peter 90' -
Kaya Onur A 90' -
Baudry Marvin 90' -
Derijck Timothy 90' -
Bossut Sammy 90' -
De Pauw Nill 86' -
Walsh Sandy 90' -
Hamalainen BrianA 90' -
Oldrup Jensen Fredrik   90' -
Coopman Sander  29' -
  Bank G Beoordeel
Lædre Bjørdal Johan 4'  
Cordaro Alessandro -  
De fauw Davy -  
Madu Kingsley -  
Bostyn Louis -  
Heylen Michaël -  
Šaponjić Ivan -  
Herbeleef OH Leuven - Zulte Waregem