Roeselare - KV Kortrijk

KV Kortrijk neemt na dolle slotfase de maat van Roeselare in aangename streekderby
Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Roeselare
| 0 reacties

KSV Roeselare 2 - 3 KV Kortrijk

KV Kortrijk neemt na dolle slotfase de maat van Roeselare in aangename streekderby
Foto: © photonews

KV Kortrijk won vanavond met 2-3 op het veld van KSV Roeselare. Lukas Van Eenoo en Stijn De Smet hadden onder hun twee voor 2-2 gezorgd, maar in een dolle slotfase trok KVK aan het langste eind.

Karim Belhocine liet Idriss Saadi op de bank voor de verplaatsing naar Schiervelde. Bij KSV Roeselare kwamen Baptiste Schmisser en Lukas Van Eenoo opnieuw in de ploeg. Er was echter geen spoor van François Kompany op het wedstrijdblad.

Feestje voor én door De Smet

De eerste helft was er eentje voor Stijn De Smet. De flankaanvaller bewees met twee doelpunten - eentje met de voet en eentje met het hoofd - zijn waarde voor de Kerels. KV Kortrijk was immers slapend aan de partij begonnen.

Van Eenoo was dan weer wel wakker. De voormalige speler van Kortrijk bracht Roeselare zelfs op voorsprong via een heerlijk doelpunt, maar die scheve situatie werd nog voor de rust (1-2) rechtgezet.

Kwaliteitsinjectie

Belhocine - volgend seizoen geen coach meer van KVK - stond als een bezetene te roepen langs de zijlijn. Was hij zijn troepen vergeten waarschuwen voor de tegenprikken van de thuisploeg?

We durven het alleszins denken. Roeselare kreeg de kansen, maar vergat er iedere keer iets mee te doen. Al zal ook Yannis Anastasiou (nieuwe coach van Kortrijk, nvdr.) gezien hebben dat de defensie een kwaliteitsinjectie kan gebruiken.

Dolle slotfase

In de slotfase kwam Roeselare dan toch langszij. Uitgerekend Van Eenoo slaagde erin om Thomas Kaminski een tweede keer te kloppen. Maar nog was het niet gedaan...

Mathieu Cornet vergat Roeselare de zege - wat een redding van Kaminski, zeg - te schenken. Aan de overzijde deed Andriy Totovitskiy dan weer wel zijn werk. 2-3 en Kortrijk drie punter rijker. Al is KRC Genk in deze groep al even gaan vliegen...

Goals

2
3

Balbezit

50
50

Aanvallen

55
49

Gevaarlijke aanvallen

38
29

Schoten op doel

5
0

Schoten naast/over doel

10
5

Geblokkeerde schoten

3
1

Schoten op doelkader

0
1

Hoekschoppen

5
8

Buitenspel

0
5

Fouten

9
10

Vrije trappen

15
9

Doeltrappen

7
15

Inworpen

30
23
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Play-off 2

 Europa League Play-offs - Finale Betfirst
Antwerp Antwerp 3-2 Charleroi Charleroi