Datum: 25/04/2017 20:30
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Schiervelde
Wie redt de eer en wie blijft afgaan? Roeselare of Kortrijk vechten het uit in streekderby
Redactie
| 0 reacties

Voorbeschouwing: Roeselare-Kortrijk

Wie redt de eer en wie blijft afgaan? Roeselare of Kortrijk vechten het uit in streekderby
Foto: © photonews

In Groep B van play-off 2 is de winnaar intussen al bekend. Alleen een wereldvreemde ziet Genk de voorsprong van zes punten nog uit handen geven. Roeselare en Kortrijk strijden dus om de eer in deze streekderby.

Kortrijk speelt om die thuisnederlaag tegen Genk helemaal weg te werken. Roeselare om niet de slechtste in play-off 2 te zijn. Na de teleurstelling in de finalewedstrijden om de promotie naar 1A, liep het voor Roeselare ook in play-off 2 nog niet van een leien dakje. Met maar liefst drie nederlagen op rij wordt het tijd dat de troepen van Mercier thuis eens punten halen.

Hij recupereert wel Van Eenoo, Schmisser en Damman, die de wedstrijd tegen Lokeren door blessures moesten missen.

Selectie Roeselare: Biebauw, Brouwers, Coppens, Cornet, Damman, Godwin, Grisez, Ibou, Jakolis, Kehli, Kis, Lépicier, Samyn, Schmisser, Seoudi, Van Acker, Van Eenoo en Weizhe.

Bij KV Kortrijk is er eindelijk duidelijkheid over de hoofdcoach van volgend seizoen. Karim Belhocine wordt zoals verwacht opzijgeschoven en vervangen door niemand minder dan voormalig Anderlechtspits Yannis Anastasiou.

Of die duidelijkheid voor beter voetbal zal zorgen, dat is nog niet duidelijk. Kortrijk begon dit weekend in eigen huis dramatisch tegen Eupen, maar herpakte zich in de tweede helft. Het recupereert ook de geschorste Van der Bruggen.

Meer nieuws