STVV mist karrenvracht aan kansen maar mag stilaan al dromen van groepswinst na zege tegen flauw Oostende
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Sint-Truiden
| 0 reacties

Doelpunt van Sylla volstaat voor zege van STVV tegen Oostende

STVV mist karrenvracht aan kansen maar mag stilaan al dromen van groepswinst na zege tegen flauw Oostende
Foto: © photonews

STVV heeft de ambitie om groepswinnaar in poule A nog wat extra kracht bijgezet door een mak Oostende over de knie te leggen. Een kopbalgoal van Sylla volstond voor de zege in een flauwe 'topper'.

Hoewel de wedstrijd tussen STVV en KV Oostende de leidersplek in groep A als inzet had, waren niet veel fans helemaal overtuigd van de topper van zaterdagavond in play-off 2. De koude temperatuur en het frisse windje dat door Stayen blies, zorgden voor een matige opkomst in Haspengouw. Welkom in play-off 2!

En ook op het kunstgras zelf was het allemaal niet veel soeps. De Kanaries probeerden wel en monopoliseerden de bal, maar verder dan een kopbal buiten het kader van De Sart kwam de thuisploeg niet.

De thuisgebleven fans kregen onze goedkeuring, een langgerekte geeuw in het eerste halfuur was het gevolg.

Sekine schudde de aanwezige fans dan toch eens wakker met een wandeling door de bezoekende defensie, maar Ondoa stond pal in de korte hoek. Het Oostendse sluitstuk hield de thuisploeg even later ook van de 1-0 toen Sylla alleen op doel af mocht.

Figurantenrol voor Oostende

Ondertussen kon een weinig inspirerend Oostende voor de pauze geen enkele kans bij elkaar voetballen, Guri stond op een eiland ver van hier. De statistieken waren duidelijk in het voordeel van STVV, maar op het scorebord stond wel een 0-0 toen scheidsrechter D'Hondt beide ploegen naar de kleedkamer stuurde. 

Al was het Botaka die met een lage zwieper Ondoa in de slotminuten van de eerste helft nog tot een knappe redding dwong. Eén schot op doel van de Kustboys voor de pauze. Getekend: Laurens De Bock.

Met een kopbal over Ondoa deed een verder heel bedrijvige Sekine Stayen ontploffen, maar de vlag ging de hoogte in. Het Kameroense sluitstuk was de enige op niveau bij de bezoekers, maar was even voor het uur toch geklopt toen Sylla van dichtbij een kopbal van Endo in doel verlengde. 

Bij Oostende waren ze nog steeds niet wakker. Coopman kreeg wel eens een prima kans op aangeven van Boonen, maar het waren de Limburgers die de wet dicteerden. Al miste De Sart opnieuw een prima kans en gingen enkele schoten naast. Met nog 20 minuten op de klok ging Oostende dan toch wat hoger spelen en drukken. Maar kansen bleven schaars.

Boli laat het liggen

De 2-0 kwam zelfs dichterbij dan de gelijkmaker, maar invaller Boli liet het afweten. Eerst was hij te verrast om de bal in doel te duwen, even later ging zijn poging centimeters naast de verste paal na een héérlijke controle. Die andere invaller Ceballos was dan weer te zelfzuchtig en vergat Boli te bedienen op weg naar de 2-0. 

Het brak de Kanaries niet zuur op, want de drie punten bleven verdiend op Stayen. Dankzij de zege doet STVV een gouden zaak en zet het Oostende voorlopig op 4 punten. De start van play-off 2 werd met een 10 op 12 zeker niet gemist. 

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Play-off 2

 Europa League Play-offs - Finale
Antwerp Antwerp 3-2 Charleroi Charleroi