Theo Bongonda demonstreert tegen ontstellend zwak Cercle Brugge en helpt Harbaoui aan Gouden Stier in waar doelpuntenfestijn

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Waregem
| 0 reacties
Theo Bongonda demonstreert tegen ontstellend zwak Cercle Brugge en helpt Harbaoui aan Gouden Stier in waar doelpuntenfestijn
Foto: © photonews

Zulte Waregem heeft nog eens een keertje ouderwets uitgehaald in play-off 2. Het had geen kind aan Cercle Brugge en het werd een absoluut doelpuntenfestival aan de Gaverbeek.

Cercle Brugge kon vooraf nog dromen van groepswinst in play-off 2, gezien de kloof met Kortrijk en het feit dat Union geen Europese licentie in handen heeft. Voor Zulte Waregem lijken er dit seizoen geen echte doelen meer te liggen.

Gouden Stier

Of misschien toch? Hamdi Harbaoui aan de Gouden Stier helpen en aan de statistieken van Theo Bongonda werken naar diens transfersom deze zomer toe, het zijn de extraatjes waar ze zich aan de Gaverbeek kunnen mee bezig houden.

De Vereniging had ambitie getoond, maar op het veld was daar eigenlijk niks van te merken. En dus kon de aanvalslinie van Essevee laten zien wat ze allemaal konden. Harbaoui wist uiteindelijk een hattrick te maken en is zo opnieuw topschutter in de Jupiler Pro League.

Tussendoor strooiden Bongonda en Soisalo met heerlijke pasjes, leuke rushes en in het geval van de Belgische winger ook doelpunten. Het leverde een al bij al prachtig schouwspel op, waarbij het steevast kijken was naar de VAR, naar strafschoppen en naar doelpunten.

6-2

Uiteindelijk kregen we er acht(!) op onze boterham. Cercle Brugge kreeg er twee cadeau omdat de verdediging van Zulte Waregem een paar keer in slaap leek te vallen, verder was de thuisploeg heer en meester.

En dus wist het vertrouwen te tanken met oog op het slot van het seizoen. De supporters hadden eindelijk nog eens iets om enthousiast over te zijn, al zijn er ook werkpunten naar volgend seizoen toe op bepaalde plaatsen op het veld.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Play-off 2

 Europa League Play-offs - Finale
Antwerp Antwerp 3-2 Charleroi Charleroi