Cercle Brugge - Lierse SK

Lierse pakt belangrijke zege op Jan Breydel en zet stap richting behoud
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Lierse pakt belangrijke zege op Jan Breydel en zet stap richting behoud
Foto: © photonews

Een gespannen Jan Breydel keek uit naar de eerste match in play-off 3 tussen Cercle Brugge en Lierse. En de thuisfans zijn na een aangename, doelpuntenrijke match weer een illusie rijker: alweer slikten ze een 2-3 nederlaag, net als op speeldag 30 tegen KV Mechelen.

Aernout Van Lindt in Brugge

De laatste keer dat Cercle in eigen huis kon winnen van Lierse dateert al van januari 2011, daarna werd drie keer gelijkgespeeld en vervolgens zelfs drie keer op rij verloren. Hoog tijd dus voor De Vereniging om nog eens de volle buit te pakken in Jan Breydel.

Dat deed het bij de start van de match wel nog zonder Faris Haroun, die als grote redder van Cercle aan play-off 3 zou moeten beginnen. Ook Martens werd uiteindelijk naar de bank verwezen - ook al stond hij eerst op het wedstrijdblad, bij Lierse viel een zieke Bensebaini uit ten gunste van El Messaoudi.

50 tinten grijs

Belangrijke wissels, zo zou later blijken. De vervanger van Martens - Kristof D'Haene - knuffelde namelijk na een kwartier al een bal voorbij Bajkovic.

Criticasters zeggen dat een match in play-off 3 meer te maken heeft met SM dan de hele reeks boeken en films van '50 shades of grey" samen, maar eens je er bent kan je toch maar beter het publiek verwennen dachten ze in Jan Breydel. Lierse kwam opzetten, Velikonja kapte op het halfuur twee man uit op weg naar de 1-1.

50 tinten donkerder

Daarna kregen we een sterk staaltje 'hoe verdedigen in play-off 3' te zien. Heel de Vereniging stond te slapen tot Wanderson vanuit de draai de 1-2 kon treffen, aan de overkant kreeg Dewaele de 2-2 op de knikker na een corner die er enkel eentje werd bij gratie van El Messaoudi - een knullig misverstand met Bajkovic.

De doelpuntenrijke eerste helft kreeg echter allesbehalve een vervolg na de koffie. Zoutloos, iets feller en vooral ingegeven door de angst om te verliezen. Haroun kreeg een halfuur, maar ook hij kon het tij niet keren en miste zelfs nog een paar grote kansen.

50 tinten vrij

Het was dus vooral de vraag: wie zou voor de bevrijding zorgen op Jan Breydel? Beide ploegen wilden wel, maar plooiden toch ook snel terug. En toen was er plots Kasmi, die met een leuke krulbol de netten bol wist te zetten - al zat Bourdin er nog met een hoofdje tussen. 

En zo kan het bibberen en beven in play-off 3 ook de volgende weken doorgaan. Lierse heeft wel de eerste goede stap gezet en staat nu al op gelijke hoogte met Cercle. Volgende week deel 2.

Goals

2
3

Balbezit

43
57

Aanvallen

53
55

Gevaarlijke aanvallen

31
38

Schoten op doel

5
5

Schoten naast/over doel

5
7

Geblokkeerde schoten

1
3

Schoten op doelkader

1
1

Hoekschoppen

3
6

Buitenspel

1
2

Fouten

15
11

Vrije trappen

13
19

Doeltrappen

11
9

Inworpen

23
21
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws