Speeldag: Speeldag 29
Stadion: EasyCredit-Stadion
Nürnberg wint matige partij van Aachen
Philippe Crols

1. FC Nürnberg blijft de winstpartijen opstapelen en staat nog steeds op de vijfde plaats. De wedstrijd tegen Alemannia Aachen verdiende echter geen schoonheidsprijs.

De eerste goede mogelijkheid was meteen raak. Engelhardt bediende Pagenburg en die scoorde. Toch speelde Aachen goed mee en na een halfuur waren de bezoekers dicht bij de gelijkmaker. Rösler haalde uit, maar trof de dwarsligger. Even later was ook Herzig dicht bij de 1-1, maar zijn kopbal ging naast. Aachen werd de dominerende ploeg, maar scoren lukte niet meer. 1-0 was de ruststand.

De eerste goede kans na rust was voor de thuisploeg. Nicht tikte de poging van Kristiansen tegen de deklat. Daarna was het huilen met de pet op. Doelkansen waren schaars en een offensief van Aachen kwam er eigenlijk niet. Tien minuten voor tijd was de thuisploeg zelfs nog eens gevaarlijk. Nicht moest een schot van Banovic onschadelijk maken. Aachen moest met 1-0 terug naar huis en na affluiten kreeg Rösler ook nog eens zijn tweede geel van de namiddag.