Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stadion der Freundschaft
Cottbus sterker dan Wolfsburg
Philippe Crols

Energie Cottbus heeft een stap richting behoud gezet. Na een uur stond het al 3-0 in het voordeel van de thuisploeg, maar het zou uiteindelijk nog 3-2 worden.

Na drie minuten was Cottbus dicht bij de voorsprong, maar Radu zag zijn inzet op de dwarsligger uiteen spatten. Na twintig minuten was het voor diezelfde Radu wel prijs. Hij werd aangespeeld door Munteanu en liet doelman Jentzsch geen kans. Dat was het dan meteen voor een zeer matige eerste helft. De bezoekers kregen geen bal tussen de palen en dus was de voorsprong voor Cottbus redelijk verdiend te noemen.

Net voor het uur werden de bezoekers knock out geslagen. Eerst maakte Munteanu er met een afstandsschot 2-0 van. Een minuut later flikkerde de 3-0 al op het bord. Via Rost en Munteanu kwam de bal bij Kioyo en die legde de partij in een beslissende plooi. Halverwege de tweede helft scoorden de bezoekers tegen. Makiadi zette voor richting Boakye. Die draaide zich mooi vrij en lukte de 3-1. Een minuut later was Hanke zelfs dicht bij de 3-2, maar Piplica bracht redding voor de thuisploeg. In het slotkwartier zetten de bezoekers nog alles op alles en een bedrijvige Hanke schoot meermaals richting doel, maar Piplica stond steeds op de goede plaats. In blessuretijd zorgde Makiadi nog voor de aansluitingstreffer, maar daar bleef het ook bij.