Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Borussia-Park
HSV in blessuretijd voorbij Gladbach
Philippe Crols

Voor Borussia Mönchengladbach lijkt het definitief over en out te zijn aangaande het behoud in de Bundesliga. Vrijdagavond leek het lange tijd een punt te gaan pakken in eigen huis tegen HSV, maar in blessuretijd scoorde Guerrero nog voor de bezoekers.

Geen Belgen op het veld of op de bank in het Borussia Park. Sonck en Thijs werden niet geselecteerd, Kompany en Daems zijn geblesseerd. De wedstrijd begon nochtans niet echt slecht voor Gladbach, want de thuisploeg had steriel veldoverwicht. Toch was het pas halverwege de eerste helft dat de toeschouwers een goede mogelijkheid zagen, maar Sorin knalde op Keller. Gladbach reageerde met een schot van Rafael. Vijf minuten voor rust was Gladbach dicht bij een voorsprong, maar de lat stond in de weg toen Insua uithaalde. 0-0 was wel de ruststand.

Veel gebeurde er in die tweede helft niet. Er was wel een vrijschop van van der Vaart, maar die was redelijk ongevaarlijk. Aan de overkant moest Rost een kopballetje van Neuville pakken. De laatste tien minuten waren nog wel de moeite. HSV kreeg verscheidene mogelijkheden om de score te openen, maar maakte de 0-1 pas in de 91ste minuut. Mahadavikia legde de bal panklaar voor de net ingekomen Guerrero die een heel belangrijke treffer maakte voor Hamburg. Die 0-1 was ook de eindstand.