Speeldag: Speeldag 29
Stadion: RewirpowerStadion
HBSC bespaart zich moeilijkheden
Philippe Crols

Hertha BSC heeft een broodnodige overwinning geboekt. Het stond in Bochum al snel op achterstand, maar in de tweede helft zetten de hoofdstedelingen orde op zaken. Zo komt het niet in moeilijkheden.

Bochum nam een droomstart. Balverlies van Hertha na twee minuten leidde de 1-0 van Gekas in. Meteen zijn zeventiende doelpunt al dit seizoen. Hertha reageerde met pogingen van Gilberto en Pantelic. De thuisploeg was na tien minuten echter wel dicht bij de 2-0, maar de dwarsligger gunde Grote geen goal. De bezoekers kwamen beter en beter voor de dag en op het halfuur kregen ze dé mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Pantelic miste de strafschop echter. Daardoor was het rusten geblazen bij 1-0.

Op het uur kwamen de hoofdstedelingen dan wel langszij. Pantelic bediende Gimenez en die scoorde met de borst. Halverwege die tweede helft kwam Hertha zelfs op voorsprong. Dardai knalde tegen ploegmaat Gilberto, maar de bal ging wel in doel. Bochum was aangeslagen, maar een kwartier voor tijd kopte Gekas nog eens richting doel. Echt bijzonder gevaarlijk was het echter niet. Dan mocht onze landgenoot Van Hout ook nog invallen. Hij kopte meteen in de handen van Fiedler. Ook Gekas nam de bezoekende doelman nog eens onder vuur, maar scoren deed hij niet meer. Dat deed Hertha in de blessuretijd nog wel via Ede.