Stadion: Gottlieb-Daimler-stadion
Stuttgart maakte het zichzelf moeilijk
Philippe Crols

VFB Stuttgart blijft nog steeds in de running voor de titel in de Bundesliga. Het maakte het zichzelf wel moeilijker dan nodig was tegen Hannover. Een kwartier voor tijd werd de winning-goal gemaakt.

Na twee minuten was het dus al raak. Farnerud zette zich door op links en bediende nadien Hilbert die er 1-0 van maakte. Na tien minuten moest de bezoekende doelman Enke dan weer paraat zijn op een vrijschop van da Silva om de 2-0 te voorkomen. De bezoekers waren na twintig minuten een eerste maal gevaarlijk. Hildebrand bracht redding op een schot van Bruggink. Veel gebeurde er nadien niet meer, al moest de Stuttgart-doelman in het slot van de eerste helft nog een schot van Bergantin onschadelijk maken. Het stond bij de rust wel 1-0.

Hannover lag voor rust al niet onder en na rust waren het ook de bezoekers die een eerste maal voor dreiging zorgden. Hildebrand moest zijn kunnen tonen op een schot van Yankov. Stuttgart kreeg echter wel waar het om vroeg. Op het uur werkte Cherundulo een voorzet van Huszti in doel en was alles weer te herdoen. Stuttgart trok dan maar opnieuw ten aanval en een kwartier voor tijd klom de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Het kreeg daar wel de hulp van Hannover voor. Na een misverstand tussen Balitsch en Zuraw ging de bal via die laatste over de doellijn. Enke behoedde zijn team nadien nog voor de 3-1 toen Streller op doel kopte. De thuisploeg moest de laatste vijf minuten nog wel verder met z'n tienen, want ex-Beveren-speler Boka kreeg rood na een fout op Bruggink. Hannover zette nog even alles op alles, maar verder dan pogingen van Yankov en Montabell kwam het niet meer.