Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Schuco Arena
Frankfurt wint degradatietopper
Philippe Crols

Eintracht Frankfurt heeft zaterdagnamiddag een uitstekende zaak gedaan. Het won de degradatietopper op het veld van Arminia Bielefeld met 2-4.

Frankfurt was al vrij snel dicht bij een goal. Bielefeld-doelman Hain duwde een kopbal van Russ tegen de dwarsligger. Na tien minuten kwam de voorsprong toch op het bord. Huggel stuurde heerlijk Amanatidis weg en die zette de bezoekers op 0-1. Dan gebeurde er weinig tot de thuisploeg op het halfuur een eerste maal gevaarlijk was. Op aangeven van Böhme maakte Kucera er wel meteen 1-1 van. Enkele minuten later was Böhme zelfs dicht bij de 2-1, maar Nikolov stak daar een stokje voor. Vijf minuten na de gelijkmaker volgde een koude douche voor de thuisploeg. Vasoski kopte de 1-2 binnen. Dat was ook de ruststand.

Meteen na rust volgde nog een koude douche voor de thuisploeg. Gabriel legde Amanatidis neer in de zestien en een strafschop was het gevolg. Die elfmeter werd door de spits zelf binnengetrapt, 1-3. Enkele minuten later kwam Bielefeld bijna weer in de wedstrijd, maar Zuma besloot op Nikolov. De thuisploeg leek nadien echter aangeslagen en kreeg nog maar weinig voor mekaar. Tien minuten voor tijd werd het plots toch weer spannend. Böhme zette voor en Zuma legde klaar voor Eigler die de aansluitingstreffer lukte. Het werd nog warm voor de bezoekers in de slotfase. Frankfurt stond onder zware druk, maar bleef overeind. Helemaal op het einde rondde Heller een counter zelfs nog af wat de eindstand op 2-4 bracht.