Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Signal Iduna Park
Bremen blijft Dortmund te baas
Philippe Crols

Werder Bremen blijft in het zog van leider Schalke 04. Het klopte Dortmund met 0-2. De eindstand stond al na 45 minuten op het bord.

Werder Bremen domineerde vanaf het begin, maar het was wachten tot halverwege de eerste helft vooraleer het dicht bij een goal kwam. Diego kopte op de vuisten van Weidenfeller. Even later knalde Kringe aan de overkant op Tim Wiese. Op het halfuur klom Bremen op voorsprong. Hunt verlengde een voorzet tot bij Klose en die scoorde. Net daarna miste Tinga op een haar na de gelijkmaker. Werder ging nog met een 0-2 de rust in, want Diego krulde vijf minuten voor rust een vrijschop in doel.

Dortmund probeerde in de tweede helft en kreeg via Smolarek en Sahin goede mogelijkheden, maar Wiese stond pal. Bremen dreigde van zijn kant via Hunt. De laatste twintig minuten tikte Werder het vrij rustig uit, al moest Wiese zich nog wel reppen op een vrijschop van Frei.