Speeldag: Speeldag 14
Stadion: BayArena
Leverkusen duwt Duisburg de miserie in
Philippe Crols

Bayer Leverkusen behoudt de aansluiting met de topteams. Het won zaterdagmiddag met 4-1 van Duisburg. Het was een overwinning die pas in de tweede helft tot stand kwam.

Leverkusen nam meteen het initiatief, maar liep na tien minuten tegen een opdoffer van jewelste aan. Ishiaku deed het mooie voorbereidende werk en Mokhtari zette de bezoekers vervolgens op voorsprong. De thuisploeg probeerde de bakens te verzetten, maar door de vele fouten kwam er maar weinig tempo in het spel. 0-1 was de stand bij de rust.

Meteen na de pauze was het plots wel raak voor de thuisploeg. Barbarez lukte de gelijkmaker. Het werd meteen pompen of verzuipen voor de bezoekers en na iets meer dan een uur spelen kraakte Duisburg. Rolfes schoot een rebound in doel. Het was vervolgens helemaal over toen Freier twintig minuten voor tijd vanop de stip de 3-1 maakte. Duisburg moest de kelk nog helemaal tot op de bodem ledigen. De ingevallen Gekas scoorde na een prachtige assist van Kiessling nog de 4-1.