Speeldag: Speeldag 14
Stadion: RewirpowerStadion
Bochum wint degradatietreffen van Bielefeld
Philippe Crols

VFL Bochum heeft een goede zaak gedaan. Het won op zaterdagmiddag het degradatieduel van Arminia Bielefeld. 3-0 was de eindstand.

Na een kwartier keek Arminia Bielefeld al tegen een 2-0-achterstand aan. Er waren amper tien minuten gespeeld of Sestak had Mieciel op weg gezet naar de eerste treffer. Datzelfde duo zorgde er drie minuten later voor dat Bochum op 2-0 stond. Opnieuw was Mieciel de afwerker van dienst. De bezoekers probeerden te herstellen, maar echte doelkansen creëren was er niet bij.

Tien minuten na rust was de partij helemaal gespeeld. Een bom van Dabrowski verdween toen in doel. De bezoekers gingen hopeloos op zoek naar aansluiting, maar het was de thuisploeg die nog de beste kansen kreeg. Het bleef echter bij die 3-0 waardoor Bochum wat meer ademruimte krijgt.