hamHamburger SV
Hansa Rostock
Datum: 25/11/2007 17:00
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: HSH Nordbank Arena
HSV verder in het spoor van Bayern
Nico Wieme
| 0 reacties
HSV verder in het spoor van Bayern
Foto: © SC

HSV heeft tegen een hulpeloos en zeer defensief ingesteld Hansa Rostock de drie punten verdiend thuisgehouden. De thuisploeg benutte de weinige kansen die het kreeg. Hamburg blijft door deze overwinning Bayern München op de hielen zitten aan de top van het klassement, Rostock bevindt zich net boven de degradatiezone.
 
Beide ploegen begonnen zonder veel schwung aan de wedstrijd. De thuisploeg had wel van in het begin controle over de wedstrijd, maar nam eerder een afwachtende houding aan. Kompany veroverde even voor halfweg de eerste helft de bal op het middenveld en bediende Castelen op de rechterflank. Met een slimme doorsteekpas bereikte die Van der Vaart en diens schot belandde in de verste hoek van het doel. Rostock probeerde zich weer in de wedstrijd te knokken en kreeg via Agali dé kans op de gelijkmaker, maar Reinhardt kon net op tijd ontzetten.
 
Ondanks de achterstand verliet Hansa zijn egelstelling niet in de tweede helft. Omdat ook de thuisploeg niet echt doorduwde, verwaterde de wedstrijd. Op het uur verdubbelde Olic dan toch de stand met een rake kopbal. Nadien viel er buiten enkele wissels niets meer te beleven.