Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Allianz Arena
Bayern knoopt opnieuw aan met een zege
Philippe Crols

Bayern München is er nog eens in geslaagd een wedstrijd te winnen. Wolfsburg, van ex-Bayern coach Felix Magath, moest met een 2-1-nederlaag terug naar huis.

Na enkele seconden kreeg Luca Toni al een uitgelezen kans, maar hij miste. Tien minuten later kon ook Daniël Van Buyten, eindelijk nog eens in de basis, dreigen met een kopbal. Bayern domineerde en Wolfsburg beperkte zich tot verdedigen. Tien minuten voor rust klom de thuisploeg op voorsprong. Van der Heyden, ook hij stond in de basis, leidde met een slechte pass de 1-0 in. Ribery nam het geschenk aan en zette Klose op weg naar de openingsgoal. Enkele minuten later verhinderde Jentzsch de 2-0 door het schot van Altintop te pareren. Rusten geblazen was het bij 1-0.

Vijf minuten na rust leek de partij gespeeld. Uitblinker Ribery verdubbelde de voorsprong. Bayern vertikte het om de voorsprong verder uit te diepen en twintig minuten voor tijd was de aansluitingstreffer plots daar. Dejagah liet Kahn geen kans. In de slotfase hield Bayern echter wel stand.