Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Commerzbank Arena
Stuttgart zet mooie reeks verder
Philippe Crols

Landskampioen VFB Stuttgart heeft het juiste ritme blijkbaar gevonden. Na de knappe zege tegen Bayern München boekte Stuttgart opnieuw een overwinning. Deze keer was Frankfurt de tegenstander.

De bezoekers namen de beste start. Na tien minuten kwam er een perfecte counter uit, maar faalde Cacau in de afwerking. Toch had de thuisploeg het meeste balbezit, maar tot kansen kwam het niet. Net voor rust werd Stuttgart tot twee maal toe koud gepakt. Eerst moest topschutter Gomez het veld geblesseerd verlaten en een minuut later zette Köhler de landskampioen op achterstand. Stuttgart was echter niet aangeslagen, want net voor rust verstuurde Pardo een heerlijke pass naar Hilbert die er meteen 1-1 van maakte.

Stuttgart ging op hetzelfde elan door en nadat Pardo eerst de lat had getroffen, klom het enkele minuten later toch op voorsprong. Hilbert bediende de ingevallen Caprica en die maakte zijn eerste competitiegoal. Tien minuten na rust leek de wedstrijd dan helemaal gespeeld. Hitzlsperger strafte een fout in de verdediging van de thuisploeg af. Stuttgart speelde de wedstrijd nadien rustig uit, al was het nog wel even schrikken toen Amanatidis de dwarsligger trof met nog een kwartier te gaan. In de blessuretijd dikte Cacau de score nog wat meer aan, 1-4.