Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Stadion der Freundschaft
Bremen heeft moeite met rode lantaarn

Werder Bremen blijft na de zege tegen Cottbus in het spoor van leider Bayern München. Toch ging het helemaal niet vanzelf tegen de rode lantaarn. Een strafschop op het uur zorgde voor de beslissing.

Bij de bezoekers stond Ivan Klasnic voor het eerst sinds lang weer eens in de basis en we waren nog geen vijf minuten bezig of Cottbus-doelman Tremmel moest hem van een goal houden. De bezoekers domineerden, maar dat ging niet gepaard met vele kansen. Op het halfuur was Naldo er echter wel dicht bij. Hij schoot op de lat. Het was rusten geblazen bij 0-0.

Het eerste gevaar na rust was meteen raak. Iets over het uur legde Cvitanovic Rosenberg neer in de zestien. Strafschop dus en Diego maakte geen fout. De thuisploeg probeerde nu wat meer aan te vallen, maar veel verder dan een vrij ongevaarlijke poging van da Silva kwam het niet. Tien minuten voor tijd gaf de ingevallen Mosquera Cottbus het genadeschot.