Speeldag: Speeldag 19
Stadion: EasyCredit-Stadion
Nürnberg ontgoochelt tegen Rostock
Philippe Crols

Nürnberg-Rostock was een typisch voorbeeld van een zespuntenduel. Vooral de thuisploeg stond met het mes op de keel, maar slaagde er niet in de partij te winnen. Het werd 1-1 en zo blijft de bekerwinnaar op een degradatieplaats kamperen.

De bezoekers begonnen het best met een schot van Misimovic op de paal. Toch was het de bekerwinnaar die na bijna twintig minuten op voorsprong kwam. Een voorzet van Kristiansen werd door Charisteas nog gemist, maar Jan Koller was er wel op tijd bij om de score te openen. Na een halfuur flikkerde de 1-1 echter op het scorebord. Rahn kon Blazek verschalken met een lobje. De thuisploeg was aangeslagen en ging met een gelijke stand de rust in.

Na rust beperkte Hansa Rostock zich vooral tot verdedigen. De bezoekers kwamen duidelijk naar Nürnberg om niet te verliezen. De tegenprikken van de nieuwkomer in de Bundesliga waren dan ook maar zeldzaam. De thuisploeg slaagde er echter ook niet in om veel kansen bij elkaar te voetballen. De beste kans was nog voor Jan Koller. Hij schoot van dichtbij naast. Zo bleef het 1-1 en daar zal vooral Nürnberg niet blij mee zijn.